Министарство одбране Републике Србије
 
13.04.2020.

Министар Вулин: Ћулибрк је слагао да држава купује новине које дели пацијентима на Сајму




„Лаж је ружна а када је изговорена да повреди и понизи онда је и опасна. Уредник НИН је искористио синоћње појављивање у некој од политичких емисија да нападне мене, што је нормално, да нападне друге редакције, што није нормално али јесте очекивано јер осим себе и још пар редакција које деле исту узбудљиву мржњу према Вучићу и не сматра новинарима, али и да отежа борбу државе са корона вирусом, што није нормално и није очекивано“.

- Ћулибрк је слагао да држава купује новине које дели пацијентима на Сајму. Редакције које су помогле својој земљи и оболелим од короне сад треба да објашњавају да нису наплатили ништа, да имају трошкове а не зараду, и уместо захвалности добијају оптужбе и сумњичења - истакао је министар Вулин.  

„Ја се захваљујем свима који су помогли држави Србији да ублажи тешке дане борбе са вирусом. Хвала Информеру, Куриру, Вечерњим новостима, Политици, Српском телеграфу, Ало дневним новинама, часописима Експрес, Cosmopolitan Srbija, National Geographic Srbija, Sensa, Men's Health, Лепа&Срећна, Gloria, Story, Hello магазин, Лепота и здравље. Списак донатора међу којима су и поменуте новине и часописи објављен је на сајту Министарства одбране 2. априла ове године, а господин Ћулибрк ће имати прилике да им се свима извини на суду. Уместо да они који нису ни помогли ни желели да помогну ћуте, они који помажу морају да се правдају и да цитирам реченицу коју је господин Ћулибрк изговорио у поменутом наступу „људи јесмо ли нормални“ - поручио је министар Вулин.