Министарство одбране Републике Србије
 
14.03.2020.

Министар Вулин на додели кључева у Врању: Вучић је први председник Србије који је покренуо планско збрињавање припадника служби безбедности




- Честитам припадницима снага безбедности на овом великом дану, великом дану за вас, ваше породице и ваш град, али и велики дан за наша министарства и за читав систем безбедности. Од времена Тита, Александар Вучић је први председник Србије, Александар Вучић је први човек који води Србију још од тих времена који је покренуо планско и систематски организовано збрињавање свих припадника служби безбедности. Чекали смо деценијама да дође човек који ће бити у стању да организује читаву државу и да каже да припадници служби безбедности имају разлога да буду чувани, поштовани и да имају повољније могућности да реше и овај веома важан животни проблем – истакао је данас министар одбране Александар Вулин, који је данас уручио кључеве од новоизграђених станова припадницима снага безбедности купљених по повољнијим условима у првој згради у Врању.

После деценија чекања, нагласио је министар Вулин, дочекали смо да се о припадницима снага безбедности води рачуна на посебан начин, да се каже колико су изузетни, да се каже колико су важни и да се каже колико ова држава мисли и брине о њима.
 
- Много се радујем што видим овде и децу како се већ играју, то значи да игралиште треба да буде ту и деца су то препознала, а њих не можете преварити. Поносан сам што сам ту са вама, поносан што видим толико деце и радујем се што ће их овде бити још више, јер ви који сте одлучили да купите станове на овај начин, одлучили сте да будете припадник служби безбедности заувек. Ви сте везали своју судбину за своју државу, са занимањем које чува сваког од нас. Хоћу да вам се захвалим због тога, да вам пожелим пуно среће и здравља. Чувајте себе и своје породице, баш као што чувате и све нас и баш као што чувате Србију – поручио је министар Вулин.

Кључеве од 22 новоизграђена стана за припаднике снага безбедности који су их купили по повољним условима уручили су и потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и градоначелник Врања Слободан Миленковић.
 
Миниистар Стефановић је истакао да је изградњом станова за припаднике снага безбедности започео један много важнији процес - процес градње будућности за људе у нашој земљи. То значи, додао је министар Стефановић, да могу да рачунају да ће им се плате сваке године повећавати и да ће тим платама моћи да исплаћују те станове, који су припадницима снага безбедности понуђене по ценама знатно нижим од тржишних, јер и председник Вучић и Влада Србије тиме желе да покажу колико поштују то што припадници снага безбедности раде за Србију, јер су они увек на првој линији одбране.
 
Градоначелник Врања Миленковић је истакао да је око изграђених зграда за припаднике снага безбедности планирана и градња инфраструктурних објеката, као и објеката услужних делатности, што ће значајно допринети квалитету живота станара тог дела Врања.

Кључеве од свог новог стана у улици Радоја Дакића у Врању данас је добио и припадник Четврте бригаде Копнене војске мајор Игор Ђорђевић.
 
- Ово је један диван моменат за мене и моју породицу. Користим прилику да захвалим Министарству одбране и Војсци Србије што су мени и мојим колегама омогућили да купим овај стан по заиста повољним условима и што су тиме показали да заиста брину о снагама безбедности – нагласио је мајор Ђорђевић, који је до сада живео као подстанар, а који ће се са породицом, супругом и сином, ускоро уселити у свој нови троипособан стан и тиме трајно решити своје стамбено питање.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
14.03.2020
mp4 (145,43 MB)
Обраћање министра Вулина
14.03.2020
mp4 (191,39 MB)
Додела кључева
14.03.2020
mp4 (34,97 MB)
Изјава мајора Ђорђевића