Министарство одбране Републике Србије
 
12.03.2020.

Министар Вулин: Војска се придржава свих одлука Владе за борбу против коронавируса




- Војска Србије се апсолутно придржава свих одлука Владе Републике Србије и надлежног тима за борбу против коронавируса. Нема никаквог разлога за панику, живот се одвија плански и организовано и примењују се све мере превентиве. Ми смо спремни да испунимо и спроведемо све оно што стручна лица у владином тиму донесу као препоруку, као савет или наређење, поручио је данас министар одбране Александар Вулин после обиласка лица из резервног састава старијих од 30 година који су на обуци у Центру за обуку копнене војске у пожаревачкој касарни "Генерал Павле Јуришић Штурм".
 
Он је истакао да у Војсци Србије бригу о здрављу свих припадника Војске Србије води Управа за војно здравство, која је у непрекидној комуникацији с надлежним службама Владе Републике Србије.
 
- Још једном желим да кажем да нема разлога за панику, да свако од нас треба да води рачуна о хигијени, да се придржава савета стручњака и да буде око своје владе и око своје државе. Влада и држава слушају стручњаке и нема разлога да било ко од нас то не ради, нагласио је министар Вулин.
 
 
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
12.03.2020
mp4 (63,81 MB)
Изјава министра Вулина