Министарство одбране Републике Србије
 
17.02.2020.

Свечани дочек министра одбране Руске Федерације




Министар одбране Републике Србије Александар Вулин дочекао је данас испред Палате „Србија“ министра одбране Руске Федерације генерала армије Сергеја Шојгуа, уз највише државне и војне почасти.
 
Република Србија је прва земља у коју министар Шојгу долази након што је поново именован за министра одбране Руске Федерације, а данашња посета је девети сусрет министара Вулина и Шојгуа од именовања Александра Вулина за министра одбране.
 
Церемонији свечаног дочека, уз свечани строј Гарде Војске Србије и државне химне које је интонирао Репрезентативни оркестар Гарде Војске Србије, присуствовале су делегације министарстава одбране Србије и Руске Федерације.
 
Током посете, министри Вулин и Шојгу одржаће састанак са делегацијама министарстава одбране Србије и Русије, након чега ће обићи изложбу „Одбрана 78“ у Музеју града Београда, а биће одржана и свечаност уручења почасног доктората Универзитета одбране министру Шојгуу у Дому Гарде.
 
Министри одбране Србије и Русије заједно ће на Новом гробљу положити венце на Спомен обележје ослободиоцима Београда и на Споменик црвеноармејцу, а затим ће заједно положити капсулу у спомен плочу „Вечне ватре“.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
17.02.2020
mp4 (125,11 MB)
Свечани дочек