Министарство одбране Републике Србије
 
23.12.2019.

Падобранци ветерани упутили писмо подршке министру одбране




Падобрански клуб ветерана 63. падобранске бригаде „Архистратиг” упутио је данас писмо подршке министру одбране Александру Вулину у знак захвалности за одлуку о поновном формирању 63. падобранске бригаде.

„Мале су речи да опишу наше осећаје и узбуђење сазнањем да је на Преподобног Саву Освећеног исправљена тешка неправда нанета 63. падобранској бригади, њеним укидањем 2006. године и срозавањем на ниво батаљона”, наводи се у писму подршке Падобранског клуба „Архистратиг”.

„Са посебним задовољством примили смо вест о поновном формирању херојске 63. падобранске бригаде и 72. бригаде за специјалне операције, а највише нас радује чињеница да смо се ослободили страног фактора, који верујемо више никада неће одлучивати уместо нас”, истичу падобранци ветерани, сигурни да ће ове две братске бригаде, као што су они некада, прве стати на браник отаџбине.

„А ми смо спремни да се у сваком тренутку одазовемо и помогнемо када и где затреба”, поручују падобранци ветерани у писму подршке министру Вулину, које потписује председник Падобранског клуба „Архистратиг” Милорад Ђошић, пуковник пилот у пензији и инструктор летења.