Министарство одбране Републике Србије
 
17.12.2019.

Министар Вулин: Војска Србије је данас јача, а њени припадници задовољнији




"Чињеница је да је Војска Србије јача него што је била и да су припадници Војске Србије задовољнији него што су били. Ми смо ове године имали два повећања плате, то нам се није десило вероватно од времена ЈНА. Ове године добили смо први пут нова средства и то најсавременија. Наши пилоти лете на Х-145, Ми-35 и Ми-17, најсавременијим летелицама у свом сегменту. Не само новим него и најсавременијим - изјавио је министар одбране Александар Вулин гостујући на телевизији Пинк.

Министар одбране је додао да Војска Србије може да се похвали да врховни командант Александар Вучић, непосредно и дневно, сваки дан брине о војсци, наоружању, о положају припадника. "Увек је ту када треба да се помогне у односу са другим државним органима, и то се осећа. Војска Србије то осећа и види. Наша одговорност је огромна. Војска Србије има одговорност да сачува мир, сигурност и безбедност свих наших грађана, али не само држављана Републике Србије већ и Срба где год они да живе. То је велика одговорност за нас и ми морамо да будемо спремни да је испунимо и да будемо достојни одговорности".

"И обука наших припадника подигнута је на виши ниво. Проводимо више времена у обучавању и не само наших пилота већ сваки припадник наше војске пролази кроз врло озбиљан програм увежбавања, непрекидног кондиционирања, одржавања постигнутих способности и наравно унапређивања. То је задатак сваке војске - бити спреман. На Балкану ви увек морате да будете спремни. И ако сте спремни можете да се надате да ће бити мира и да је сигуран. Ако нисте спремни, увек се нађе неко да искористи ваше слабости и мане“, рекао је министар Вулин гостујући на телевизији Пинк.