Министарство одбране Републике Србије
 
24.10.2019.

Заједничка тактичка вежба „Словенски штит 2019“




Заједничка тактичка вежба са бојним гађањем ракетних јединица ПВО Војске Србије и Ваздушно-космичких снага Руске Федерације „Словенски штит 2019“ одржава се на територији Републике Србије.
Вежба ће се реализовати у рејону аеродрома „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ на Батајници и на полигону „Пасуљанске ливаде“, уз ангажовање и осталих јединица из састава Ратног ваздухопловства и протвваздухопловне одбране Војске Србије.
 
Циљ вежбе је образовање и употреба заједничке групације ПВО Војске Србије и Ваздушно-космичких снага Руске Федерације у противваздухопловној одбрани територије и снага војске од извиђања и дејства непријатеља из ваздушног простора, као и обучавање и увежбавање команди и јединица за припрему и извођење операције ПВО.
 
Руководилац вежбе је командант 250. ракетне бригаде за прoтивваздухопловна дејства РВ и ПВО бригадни генерал Тиосав Јанковић.
 
Осим ракетних система ПВО који су у саставу Војске Србије, на вежби ће бити коришћени и ракeтни системи ПВО из састава Ваздушно-космичких снага Руске Федерације.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
24.10.2019
mp4 (49,05 MB)
Вежба „Словенски штит 2019“