Министарство одбране Републике Србије
 
10.10.2019.

Министар Вулин: Учинићемо све да се квалитет живота припадника Министарства одбране и Војске Србије побољша



Министар одбране Александар Вулин отворио је данас у Врњачкој Бањи радничке спортске игре које је организовала Заједница синдиката Србије. 

Том приликом министар Вулин је подсетио на низ мера које Влада Републике Србије и Министарство одбране предузимају да би се побољшао статус свих који раде у Министарству одбране и Војсци Србије. 

- Врховни командант Војске Србије и председник Републике Србије Александар Вучић увек је од нас тражио да учинимо све да се квалитет живота свих припадника Министарства одбране и Војске Србије поправи и побољша. Управо због тога ту је његова иницијатива за градњу станова за припаднике служби безбедности, повећање зарада и дневница, добијање нових униформи и нове опреме. Све су то ствари које су већ значајно побољшале живот у Министарству одбране и Војсци Србије, али које ће и даље побољшавати живот свих припадника - поручио је министар Вулин. 

Он је указао да када се разговара са члановима синдиката мора постојати свест да су то људи који су спремни да се боре за оно у шта верују и да он веома поштује њихова уверења и борбу, а изнад свега поштује то што су то људи који воле своју земљу, хоће да живе у њој и који ће заједно са Владом Републике Србије и Министарством одбране учинити баш све да Србија буде боље и квалитетније место за живот.

- Повећање зарада је нешто што нас све радује, али нас посебно радује што се економски развијамо, што имамо политику мира и стабилности која нам омогућава да будемо економски сигурнији, самим тим развијенији, а онда има више новца и за социјална давања и за здравство и за Војску Србије - закључио је министар Вулин. 

Око Заједнице синдиката Србије окупљени су синдикати из комуналне делатности, здравства, друмског и железничког саобраћаја, трговине и туризма, установа социјалне заштите, Војске Србије, наменске индустрије.
Међу 260 учесника спортских игара, који ће се надметати у 12 спортских дисциплина распоређених у мушке и женске конкуренције, су и припадници ЗСС Синдиката запослених у Министарству одбране и Војсци Србије и ЗСС "Застава оружје Крагујевац" .

Председник Синдиката запослених у Министарству одбране и Војсци Србије Дејан Павловић истакао је да је то најмлађи синдикат у Министарству одбране и Војсци Србије и да по први пут Војска Србије учествује на радничким спортским играма. Како каже, овакви догађаји најбоље потврђују међусобно поверење војске и народа, јер је војска увек била уз народ.

- Желим да захвалим Министарству одбране које је изашло у сусрет нашем захтеву да се припадницима војске омогући присуство на оваквим спортским играма. Спортске игре служе да се војска зближи са осталим синдикалним организацијама које постоје у земљи. Овде има 20 синдикалних организација које се такмиче у различитим дисциплинама попут малог фудбала, баскета, пикада, кувања гулаша, стоног тениса - рекао је Павловић додавши да је војнички позив специфичан и често ризичан и да се зато на војнике другачије гледа него у односу на друге раднике.

Павловић је истакао и да је циљ синдиката који представља да буде спона између запослених у Министарству одбране и Војсци Србије и Министарства одбране, као послодавца и да се конструктивним дијалогом са послодавцем дође до побољшања материјалног статуса запослених, јер је, како наглашава, само задовољан војник добар војник.

Треће по реду радничке спортске игре у организацији Заједнице синдиката Србије, које се одржавају у хотелу "Банбус" у Врњачкој Бањи, трајаће до 12. октобра.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
10.10.2019
mp4 (89,75 MB)
Изјава министра Вулина
10.10.2019
mp4 (153,74 MB)
Изјава синдикалца Дејана Павловића
10.10.2019
mp4 (112,53 MB)
Отварање радничких спортских игара