Министарство одбране Републике Србије
 
29.09.2019.

Обележавање 28 година од смрти народног хероја Милана ТепићаПоводом обележавања 28 година од смрти народног хероја Милана Тепића, делегација Министарства одбране и Војске Србије положила је данас венац и одала почаст код споменика народног хероја Милана Тепића у истоименој улици у Београду.
 
Церемонију одавања почасти предводио је државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић.
 
Венце су положили и чланови породице народног хероја Милана Тепића и удружења и грађани опредељени за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.
 
Милан Тепић је рођен у месту Комленац код Козарске Дубице, 1957. године. На данашњи дан 1991. године погинуо је у Беденику код Нове Раче, не желећи да препусти непријатељу оружје којим би убијао његове војнике. Мајор Милан Тепић дигао је у ваздух војно складиште и себе.
 
Председништво СФРЈ је 19. новембра 1991. године постхумно одликовало мајора Милана Тепића „за изванредан подвиг у борби против непријатеља приликом њиховог напада на касарну ЈНА у Бјеловару“ Орденом народног хероја Југославије и прогласило га народним херојем Југославије.