Министарство одбране Републике Србије
 
28.09.2019.

Завршено такмичење извиђачких јединица Копнене војске



Доделом прелазног пехара и диплома најуспешнијим појединцима и екипама завршено је Четврто такмичење извиђачких јединица Копнене војске, у рејону Ковиља.
 
Прво и друго место припало је извиђачким одељењима Треће бригаде, док је треће место заузела једна од екипа Друге бригаде.
 
У дводневном спортском надметању осам екипа, које је организовала Команда Копнене војске са Првом бригадом, проверавана је обученост, издржљивост, прецизност, спретност и сналажљивост припадника извиђачких јединица.
 
Код Ковиља и на стрелишту „Аеродром“ код Сомбора најбољи извиђачи такмичили су се у условима слабе видљивости, непрекидне кише и јаких пљускова, што у комбинацији са захтевним задацима изискује врхунску психофизичку спремност.
 
На овогодишњем одмеравању снага, седмочлане извиђачке екипе прелазиле су одређене препреке на стази дужине од око 20 километара, такмичари су савлађивали стазу вештина, водену препреку десантним чамцем, жичану препреку и контаминирано земљиште, извлачили рањеника и „оштећена возила“, решавали задатке из оријентације, израђивали ложишта и замке и решавали остале бројне задатке.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА