Министарство одбране Републике Србије
 
28.03.2019.

Министар Вулин: Главна безбедносна претња Србији долази са КиМ



- Без сваке сумње, главна безбедносна претња која долази у Републику Србију јесте претња коју лансирају са простора Косова и Метохије неосуђени терористи који данас воде привремене институције самоуправе у Приштини. Потпуно непредвидљиви, људи који су на слободи не зато што су невини, већ зато што су сведоци њихових злочина побијени. Политика условљавања, такси, честих инцидената, напада на српско становништво и изазивање сукоба, јесте највећа безбедносна претња за Републику Србију у целини и за Србе који живе и на простору Косова и Метохије и уопште где год Срби да живе - изјавио је министар одбране Александар Вулин одговарајући на посланичко питање данас на седници Народне скупштине.

Према речима министра Вулина, сва политика шиптарског руководства јесте у томе да изазову инцидент, сукоб, након кога би Србија била оптужена за прекомерну употребу силе и након које би се позвали у помоћ велики и моћни заштитници.

- То је сва политика шиптарског руководства и све што раде, раде како би изазвали употребу силе од стране Републике Србије, њене војске, њене полиције и њених безбедносних структура, и онда закукали за помоћ и гледали да опет привуку туђу децу да гину за њихове циљеве. Уосталом и шта се друго може очекивати од неосуђених терориста – нагласио је министар Вулин.