Министарство одбране Републике Србије
 
07.03.2019.

Oсмомартовски концерт Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“



Поводом Међународног дана жена Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички” одржао је вечерас у Свечаној сали Дома Војске Србије концерт под називом „Била је тако лепа”.
 
У пратњи Ансамбла „Станислав Бинички“ вечерас су наступили првак Опере Народног позоришта у Београду Драгољуб Бајић и солисткиња Београдске опере Љубица Вранеш. Диригент је био маестро Војкан Борисављевић.

Публика је могла је да ужива у романтичном подсећању на песме Драгана Стојнића, са којим је Ансамбл „Бинички“ у прошлости имао бројне наступе, али и у популарним мелодијама различитих домаћих и иностраних аутора и извођача. Тако су се на репертоару нашле српске, али и руске и друге стране романсе.
 
Поред насловне песме „Била је тако лепа“, публика је уживала и уз тактове песама „Adagio“, „My way“, „Руже су увеле“, „Цесарица“, „Love story“,„Што те нема“, „Concierto de Aranjuez“, „Sagapo“, „Mi mutimonis“, „Cryin’ time“,„Sway“, „Није хтјела“ и „Delilah“.
 
Публика у препуној Свечаној сали Дома Војске Србије бурним аплаузом наградила је и са Ансамблом отпевала и „Очи чарније“, „Пукни зоро“, „Вино и гитаре“, „Натали“ и „Пријатељи заувек“, док је право одушевљење изазвао наступ Леа Мартина, који је као изненађење вечери отпевао „Ја те волим“.

И вечерашњим наступом Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“, који ове године прославља 120. годишњицу постојања, потврдио је свој реноме када је у питању квалитет извођења разноврсног репертоара, али и енергију и емоције коју публика годинама препознаје.
 
Заслугу за амбијент и атмосферу овог концерта, поред изврсних солиста, публика дугује и маестру Војкану Борисављевићу који је, одабравши овакав концепт осмомартовског концерта, подсетио како на велико име Драгана Стојнића, тако и на богат српски, али и светски романсијерски опус.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
08.03.2019
mp4 (179,23 MB)
Видео