Министарство одбране Републике Србије
 
06.03.2019.

Представљање војног позива и војних школа у Врању



Представници Универзитета одбране и Војне академије данас су у шест средњих и основних школа у Врању представили војни позив и конкурс за упис у војне школе, како би се заинтересовани младићи и девојке квалитетно припремили за пријемни испит.

Ученици су имали прилику да сазнају више о садржају и програмима који се изучавају у војним школама, а своје искуство са њима поделили су официри и кадети Војне академије.

О условима конкурса за упис у војне школе данас је у Гимназији „Бора Станковић“ говорио капетан Жељко Маринковић из Војне академије.

- Позивам младе да конкуришу за пријем у војне школе, да на време поднесу пријаву и потребну документацију у Центру Министарства одбране за територију Врања, у периоду када су конкурси отворени, и да се што боље припреме за пријемни испит - изјавио је капетан Маринковић.

О предностима и изазовима војног позива говорио је кадет водник Иван Манчев, студент Треће године Војне академије.

- Иако смо много тога учили у теорији, тек смо на терену осетили како то стварно изгледа. Морам да признам, обука је веома изазовна, али то је чар војног позива - нагласио је Манчев после презентације у врањској гимназији, којој је присуствовао велики број ученика.

Представљање војног позива и војних школа у Врању настављено је у Медицинској школи „Др Изабел Емсли Хатон“, Техничкој школи, као и основним школама „Вук Караџић“, „Јован Јовановић Змај“ и „Радоје Домановић“.

Конкурс за пријем ученика у Војну гимназију отворен је до 15. марта 2019. године, а конкурси за Средњу стручну војну школу, Војну академију и Медицински факултет Војномедицинске академије трају до 31. марта 2019. године.

Све потребне информације о условима конкурса и о потребној документацији заинтересовани кандидати могу да пронађу на сајтовима Министарства одбране, Универзитета одбране, Војне академије и Војне гимназије.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА