Министарство одбране Републике Србије
 
04.02.2019.

Честитке министра одбране поводом војних празника





Честитка поводом Дана Института за стратегијска истраживања

Свим припадницима Института за стратегијска истраживања честитам 5. фебруар - Дан института.

Баштинећи традиције институција из којих је формиран Институт за стратегијска истраживања, сталним усавршавањем, публиковањем радова и учешћем на научним скуповима у земљи и свету, стичући висока признања оправдавате реноме једне од утицајнијих научноистраживачких установа како у систему одбране тако и у Републици Србији.

У жељи да наставите са професионалним радом и постизањем још успешнијих резултата који ће допринети развоју и афирмацији Министарства одбране и Војске Србије, честитам вам празник.

Честитка поводом Дана геодетске службе

Свим припадницима геодетске службе  упућујем срдачне честитке поводом 5. фебруара - Дана службе.

Настављајући традицију дугу више од једног века, када је књаз Милан Обреновић донео одлуку о формирању Географског одељења намењеног за  премер Србије за војне потребе, у протеклом периоду постигли сте запажене резултате у области геотопографског обезбеђења наше војске и у реализацији пројеката од општег друштвеног значаја.

Уверен да ћете и убудуће професионално и квалитетно извршавати постављене задатке и допринети унапређењу геодетске службе, у чему вам желим пуно успеха, честитам вам празник.

Честитка поводом Дана Војног архива

Свим припадницима Војног архива упућујем искрене честитке поводом 5.фебруара - Дана установе.

Војни архив је у протеклој години дао значајан допринос заштити културне баштине, како Министарства одбране и Војске, тако и Републике Србије, настављајући традицију Трећег историјског одељења Главног генералштаба из 1876. године.

Захваљујући истрајности на истраживању и прикупљању архивске грађе, уверен сам да ћете и у наредном периоду остваривати запажене резултате на пољу научноистраживачког рада, у чему вам желим пуно успеха.