Министарство одбране Републике Србије
 
28.11.2018.

Министар Вулин: Претходне Владе нису имале Вучићеву храброст, нашу упорност ни поверење нације за овакве законе



 
- Закони из 2001. до 2005. године су закони који  не само да су омогућили него су учествовали делом у томе да се отпусти 400.000 људи. Никада се лакше није отпуштало него под тим законима, никада се синдикат више није газио под тим законима и страни инвеститори нису могли да дођу овде, баш због тих закона. Видели сте промену, тих дана када смо доносили закон, у Скупштини није баш била тако идлична атмосфера, напротив, били смо жестоко нападани, а владе које нису смеле да донесу овакав закон, нису имале Вучићеву храброст, као што нису имале ни нашу упорност, а ни поверење нације. Захваљујући свему томе, ми смо успели и овај закон јесте променио ствари на боље и зато смо смањили незапосленост овако жестоко и зато смо омогућили страним инвеститорима да дођу и, уосталом, и зато у Србији немате ни један једини штрајк – рекао је министар министар одбране Александар Вулин на данашњој седници Народне Скупштине РС у оквиру расправе о законима о раду који су донети после 2000. године.
 
Он је подсетио како је то изгледало у време када су доношени ови закони, а то није било због тога што су радници били жељни нерада и штрајка, већ зато што су спасавали голу главу и голу егзистенцију.
 
- Закони које смо ми доносили помогли су и спасили нашу привреду, зато, немојмо поредити ове законе из 2001. и 2005. године са законом који је донела ова Скупштина и ова власт. Иако знате да ја не држим баш превише до мишљења Европе и њихових органа, али ћу вам рећи да је тај Савет Европе донео званичан став на питање о Закону о раду из 2001. и 2005. године и рекао да је он антираднички и антиевропски – изјавио је министар Вулин.