Министарство одбране Републике Србије
 
29.10.2018.

Mинистaр Вулин примио кубанског хероја Нордела




Министар одбране Александар Вулин састао се данас са Герардом Хернандезом Норделом, кубанским херојем, послаником у Националној скупштини и замеником директора Дипломатске академије, током његове посете Београду. Састанку је присуствовао и амбасадор Републике Кубе у Србији Густаво Триста дел Тодо.


Министар Вулин подсетио је на традиционално пријатељство два народа који деле исте вредности по питању слободе, суверенитета и интегритета и изразио захвалност због принципијелне политике Кубе да не призна једнострано проглашену независности тзв. „Косова“ и дипломатских напора према осталим државама Латинске Америке и Кариба да одоле притисцима за признање.

Вулин је указао да би светски домети Кубе на пољу медицине и искуства која би могла поделити са Србијом, била од великог значаја за нашу земљу, која се такође налази у самом светском врху знања и искустава из области војне медицине.


Герард Нордело изразио је задовољство због пријема у Министарству одбране и истакао да Куба такође у Србији види искреног пријатеља, захваливши на доследној подршци Србије по питању борбе кубанског народа за слободу и независност.