Министарство одбране Републике Србије
 
06.09.2018.

Уручене дипломе кадетима Медицинског факултета ВМА
Кадетима четврте класе Медицинског факултета Војномедицинске академије Универзитета одбране данас су, на свечаности у Амфитеатру ВМА, додељене дипломе доктора медицине. Двадесет девет сада дипломираних лекара је своје школовање започело пре шест година на акредитованом студијском програму Интегрисане академске студије медицине у оквиру поља медицинских наука. Током школовања положили су 51 испит и остварили просечну оцену 9,57.Свечаности су присуствовали ректор Универзитета одбране генерал-мајор проф. др Младен Вуруна, начелник Управе за кадрове Сектора за људске ресурсе МО бригадни генерал Миле Јелић, начелник Управе за војно здравство пуковник др сци. мед. Угљеша Јовичић, проректор Универзитета одбране пуковник проф. др Бобан Ђоровић, професори Медицинског факултета ВМА, родитељи, родбина и пријатељи дипломаца.

Дипломе је кадетима уручио декан Медицинског факултета ВМА пуковник проф. др Тихомир Илић, а потом је најбоље рангираним кадетима – др Сањи Милутиновић (10,00), др Невени Николић (9,98) и др Николи Трифуновићу (9,94) – награде-књиге уручио ректор Универзитета одбране проф. др Младен Вуруна.- Медицински факултет је и ове године ишколовао младе лекаре и потпоручнике Војске Србије и опет нас учинио поносним. Изузетан је то подухват, а највеће заслуге за постигнуће које данас обележавамо припадају наставницима Медицинског факултета ВМА. Више је пута речено, а важно је и изнова рећи, да најбољи резултат у образовању постижу марљиви, амбициозни студенти и наставници посвећени свом позиву. Успеси 4. класе потврђују дубоку посвећеност наших наставника. Студенти Медицинског факултета ВМА без сумње су међу најбољима у Србији, а такви су зато што су и њихови наставници међу најбољима у Србији. Њихови и наши наставници, докторке и доктори, и поред озбиљних обавеза на клиникама и институтима, налазе у себи  толико жеље, воље и снаге да оно што знају, а знају много, поделе са својим студентима – истакао је ректор Универзитета генерал-мајор проф. др Вуруна и пожелео студентима да и даље буду вредни и успешни, да  лече људе с љубављу и знањем које су понели са ВМА.Уручујући дипломе кадетима декан Медицинског факултета ВМА пуковник проф. др Илић подсетио је да су просветитељи тврдили да се човек рађа по природи добар и да му је душа чиста као неисписан лист хартије, а да ће суштину таквог човека дефинисати његов однос према знању.

- Ви сте знање преузели, а знање је моћ, како је рекао Френсис Бекон. Ми смо данас окупљени овде изражавајући уверење о моћи знања и изузетном значају образовања, које је основ напретка сваке друштвене заједнице – нагласио је декан Медицинског факултета ВМА.

Најуспешнијем кадету у класи и ове године је додељена награда „Професор Стеван Шефер“. Академски сликар Слободанка Ракић – Шефер уручила је уметнички рад – слику кадету Сањи Милутиновић.  
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА