Министарство одбране Републике Србије
 
15.06.2018.

Обавештење о по­пу­ни рад­них ме­ста про­фе­си­о­нал­них вој­ни­ка



МИ­НИ­СТАР­СТВО ОД­БРА­НЕ РЕ­ПУ­БЛИ­КЕ СР­БИ­ЈЕ
Уни­вер­зи­тет од­бра­не
О Б А В Е Ш Т А В А
вој­ни­ке у ре­зер­ви из еви­ден­ци­је ре­ги­о­нал­них цен­та­ра Ми­ни­стар­ства од­бра­не
о по­пу­ни рад­них ме­ста про­фе­си­о­нал­них вој­ни­ка на од­ре­ђе­но вре­ме у Вој­сци Ср­би­је
 
у ме­сту слу­жбо­ва­ња БЕ­О­ГРАД
 
Вој­на по­шта 2977 Бе­о­град (при­ја­ва за по­пу­ну до­би­ја се, по­пу­ња­ва и под­но­си да­на 27. или 28. 06. 2018. го­ди­не у Ка­сар­ни „Ге­не­рал Јо­ван Ми­шко­вић”, Па­вла Ју­ри­ши­ћа Штур­ма 33, Бе­о­град):
тех­нич­ка слу­жба – 1 рад­но ме­сто – из­вр­ши­лац
ин­тен­дант­ска слу­жба – 1 рад­но ме­сто – из­вр­ши­лац
са­о­бра­ћај­на слу­жба – 3 рад­на ме­ста – из­вр­ши­лац
пе­ша­ди­ја – 1 рад­но ме­сто – из­вр­ши­лац
 
1. ПОД­НО­ШЕ­ЊЕ ПРИ­ЈА­ВЕ И ПО­ТРЕБ­НА ДО­КУ­МЕН­ТА­ЦИ­ЈА
 
Обра­зац при­ја­ве за по­пу­ну рад­них ме­ста про­фе­си­о­нал­них вој­ни­ка кан­ди­дат до­би­ја, по­пу­ња­ва и под­но­си 27. или 28. 6. 2018. го­ди­не, од 7.30 до 9.30 ча­со­ва, на на­ве­де­ној адре­си вој­не по­ште. При­мер при­ја­ве на­ла­зи се у при­ло­гу овог оба­ве­ште­ња.
 
По­зи­ва­ју се кан­ди­да­ти ко­ји су се при­ја­ви­ли за по­пу­ну рад­них ме­ста про­фе­си­о­нал­них вој­ни­ка да, у ро­ку од 15 да­на од да­на при­ја­вљи­ва­ња, при­ло­же:
из­вод из ма­тич­не књи­ге ро­ђе­них (ори­ги­нал или фо­то­ко­пи­ја ове­ре­на у су­ду, оп­шти­ни или код јав­ног бе­ле­жни­ка – уко­ли­ко ни­је на но­вом обра­сцу не ста­ри­ји од 6 ме­се­ци);
уве­ре­ње о др­жа­вљан­ству (ори­ги­нал или фо­то­ко­пи­ја ове­ре­на у су­ду, оп­шти­ни или код јав­ног бе­ле­жни­ка – не ста­ри­је од 6 ме­се­ци);
по­твр­ду др­жав­ног ор­га­на да кан­ди­да­ту ни­је ра­ни­је пре­ста­јао рад­ни од­нос, у др­жав­ном ор­га­ну, због те­же по­вре­де ду­жно­сти из рад­ног од­но­са (за ли­ца ко­ја су ра­ни­је би­ла у рад­ном од­но­су у др­жав­ном ор­га­ну);
уве­ре­ње цен­тра Ми­ни­стар­ства од­бра­не за ло­кал­ну са­мо­у­пра­ву да је кан­ди­дат од­слу­жио вој­ни рок са оруж­јем (ори­ги­нал или фо­то­ко­пи­ја ове­ре­на у су­ду, оп­шти­ни или код јав­ног бе­ле­жни­ка);
уве­ре­ње из МУП-а да ли­це ни­је осу­ђи­ва­но;
уве­ре­ње од над­ле­жног су­да да се про­тив ли­ца не во­ди кри­вич­ни по­сту­пак;
ко­пи­ју во­зач­ке до­зво­ле (фо­то­ко­пи­ја ове­ре­на у су­ду, оп­шти­ни или код јав­ног бе­ле­жни­ка – за ли­ца ко­ја кон­ку­ри­шу за са­о­бра­ћај­ну слу­жбу) и
ко­пи­ју ди­пло­ме о сте­че­ном обра­зо­ва­њу (фо­то­ко­пи­ја ове­ре­на у су­ду, оп­шти­ни или код јав­ног бе­ле­жни­ка).
 
Од­ред­бом чла­на 9. и чла­на 103. За­ко­на о оп­штем управ­ном по­ступ­ку („Слу­жбе­ни гла­сник РС”, бр. 18/2016) про­пи­са­но је, из­ме­ђу оста­лог, да ор­ган мо­же да оства­ри увид, при­ба­вља или об­ра­ђу­је лич­не по­дат­ке о чи­ње­ни­ца­ма о ко­ји­ма се во­ди слу­жбе­на еви­ден­ци­ја, осим ако стран­ка из­ри­чи­то из­ја­ви да ће те по­дат­ке при­ба­ви­ти са­ма.
 
До­ку­мен­та о чи­ње­ни­ца­ма о ко­ји­ма се во­ди слу­жбе­на еви­ден­ци­ја су: из­вод из ма­тич­не књи­ге ро­ђе­них (до­ку­мент на ред­ном бро­ју 1), уве­ре­ње о др­жа­вљан­ству (до­ку­мент на ред­ном бро­ју 2), по­твр­да др­жав­ног ор­га­на да кан­ди­да­ту ни­је ра­ни­је пре­ста­јао рад­ни од­нос,
у др­жав­ном ор­га­ну, због те­же по­вре­де ду­жно­сти из рад­ног од­но­са (до­ку­мент на ред­ном
 
бро­ју 3), уве­ре­ње цен­тра Ми­ни­стар­ства од­бра­не за ло­кал­ну са­мо­у­пра­ву да је кан­ди­дат од­слу­жио вој­ни рок са оруж­јем (до­ку­мент на ред­ном бро­ју 4) и во­зач­ка до­зво­ла (до­ку­мент на ред­ном бро­ју 7).
 
У скла­ду са на­ве­де­ним, по­треб­но је да кан­ди­дат, уз ко­пи­ју ди­пло­ме о сте­че­ном обра­зо­ва­њу (до­ку­мент на ред­ном бро­ју 8), до­ста­ви и из­ја­ву ко­јом се опре­де­љу­је за јед­ну од мо­гућ­но­сти: да ор­ган при­ба­ви по­дат­ке о ко­ји­ма се во­ди слу­жбе­на еви­ден­ци­ја (до­ку­мен­та на ред­ним бро­је­ви­ма од 1 до 4 и број 7) или да ће то кан­ди­дат учи­ни­ти сам у ро­ку од 15 да­на од да­на при­ја­вљи­ва­ња. Из­ја­ве се под­но­се на дан при­ја­вљи­ва­ња за по­пу­ну рад­них ме­ста, а при­ме­ри из­ја­ва на­ла­зе се у при­ло­гу овог оба­ве­ште­ња и до­би­ја­ју се, по­пу­ња­ва­ју и под­но­се 8. 11. 2017. го­ди­не, на на­ве­де­ној адре­си вој­не по­ште.
 
Не­бла­го­вре­ме­не, не­ра­зу­мљи­ве, не­до­пу­ште­не или не­пот­пу­не при­ја­ве уз ко­је ни­су при­ло­же­ни сви по­треб­ни до­ка­зи на тра­же­ни на­чин не­ће се узи­ма­ти у раз­ма­тра­ње.
 
2. ИЗ­БОР КАН­ДИ­ДА­ТА ЗА ПО­ПУ­НУ РАД­НИХ МЕ­СТА
 
Се­лек­ци­ја кан­ди­да­та из гра­ђан­ства за по­пу­ну рад­них ме­ста про­фе­си­о­нал­них вој­ни­ка ре­а­ли­зу­је се у три де­ла. У пр­вом де­лу, у тра­ја­њу од јед­ног да­на, кан­ди­да­ти под­ле­жу оп­штем ле­кар­ском пре­гле­ду и про­ве­ри фи­зич­ке спо­соб­но­сти. Про­ве­ра фи­зич­ке спо­соб­но­сти из­во­ди се на дан под­но­ше­ња при­ја­ве, а кан­ди­да­ти су у оба­ве­зи да са со­бом по­не­су спорт­ску опре­му: па­ти­ке, тре­нер­ка – шорц, ма­ји­ца (соп­стве­ни из­бор). У дру­гом де­лу, у тра­ја­њу од јед­ног да­на, кан­ди­да­ти под­ле­жу пси­хо­ло­шкој про­це­ни. У тре­ћем де­лу, у тра­ја­њу од јед­ног до два да­на, кан­ди­да­ти под­ле­жу ме­ди­цин­ско-здрав­стве­ној про­це­ни.
 
Из­бор­ни по­сту­пак ће се спро­ве­сти са­мо ме­ђу кан­ди­да­ти­ма ко­ји ис­пу­ња­ва­ју усло­ве за при­јем на рад­но ме­сто за ко­је су се при­ја­ви­ли.
 
По­сту­пак из­бо­ра кан­ди­да­та спро­во­ди се по прин­ци­пу ели­ми­на­ци­је, та­ко да не­ис­пу­ња­ва­ње кри­те­ри­ју­ма на прет­ход­ној про­ве­ри – про­це­ни ис­кљу­чу­је упу­ћи­ва­ње на да­ље про­ве­ре –про­це­не.
 
Ра­ди вр­ше­ња пси­хо­ло­шке про­це­не, кан­ди­да­ти за по­пу­ну рад­них ме­ста про­фе­си­о­нал­них вој­ни­ка би­ће упу­ће­ни у над­ле­жну вој­но­здрав­стве­ну уста­но­ву у Бе­о­гра­ду, пре­ма рас­по­ре­ду ко­ји ће из­ра­ди­ти и о ко­ји­ма ће их ин­фор­ми­са­ти пред­сед­ни­ци ко­ми­си­ја за утвр­ђи­ва­ње ис­пу­ње­но­сти усло­ва за при­јем.
 
Ре­зул­та­те при­ја­вље­них кан­ди­да­та утвр­ди­ће ко­ми­си­је за утвр­ђи­ва­ње ис­пу­ње­но­сти усло­ва за при­јем у про­фе­си­о­нал­ну вој­ну слу­жбу на осно­ву сле­де­ћих ме­ри­ла за из­бор:
за­вр­ше­ни ни­во шко­ло­ва­ња – до 25 бо­до­ва (основ­на шко­ла 5 бо­до­ва, сред­ња шко­ла 3. сте­пен 15 бо­до­ва, сред­ња шко­ла 4. сте­пен или ви­ши ни­во обра­зо­ва­ња 25 бо­до­ва);
про­ве­ра фи­зич­ке спо­соб­но­сти – до 35 бо­до­ва (про­из­вод ко­нач­не оце­не и бро­ја 7);
пси­хо­ло­шка про­це­на кан­ди­да­та – до 40 бо­до­ва (про­из­вод ко­нач­не оце­не пси­хо­ло­шке про­це­не и бро­ја 8).
 
Кан­ди­да­ти ко­ји са нај­бо­љим ре­зул­та­том ис­пу­не ме­ри­ла за из­бор би­ће упу­ће­ни на ме­ди­цин­ско-здрав­стве­ну про­це­ну у над­ле­жну вој­но­здрав­стве­ну уста­но­ву, ра­ди утвр­ђи­ва­ња здрав­стве­не спо­соб­но­сти за про­фе­си­о­нал­ну вој­ну слу­жбу.
 
За кан­ди­да­те би­ће из­вр­ше­на без­бед­но­сна про­ве­ра за при­јем на рад у Вој­ску Ср­би­је.
 
По­зи­ви и сва пи­сме­на до­ку­мен­та до­ста­вља­ју се кан­ди­да­ту на адре­су ко­ју кан­ди­дат на­ве­де у при­ја­ви за при­јем.
Уко­ли­ко се кан­ди­дат не ода­зо­ве по­зи­ву ра­ди оба­вља­ња оп­штег ле­кар­ског пре­гле­да, фи­зич­ке про­ве­ре, пси­хо­ло­шке про­це­не и упу­ћи­ва­ња на ме­ди­цин­ско-здрав­стве­ну про­це­ну, сма­тра­ће се да не же­ли да сту­пи у про­фе­си­о­нал­ну вој­ну слу­жбу.
 
При­ли­ком до­ла­ска на про­ве­ру оп­штих спо­соб­но­сти (оп­шти ле­кар­ски пре­глед и про­ве­ра фи­зич­ких спо­соб­но­сти), по­ред по­треб­не спорт­ске опре­ме, кан­ди­да­ти са со­бом оба­ве­зно но­се и лич­ну кар­ту.
 
Све евен­ту­ал­не тро­шко­ве пу­то­ва­ња до ка­сар­ни и вој­но­здрав­стве­них уста­но­ва, ра­ди ре­а­ли­за­ци­је пр­вог де­ла се­лек­ци­је, пси­хо­ло­шке и ме­ди­цин­ско-здрав­стве­не про­це­не, као и евен­ту­ал­не тро­шко­ве сме­шта­ја и ис­хра­не, сно­се кан­ди­да­ти ко­ји су се при­ја­ви­ли за по­пу­ну рад­них ме­ста про­фе­си­о­нал­них вој­ни­ка.
 
3. УСЛО­ВИ ПРИ­ЈЕ­МА У ПРО­ФЕ­СИ­О­НАЛ­НУ ВОЈ­НУ СЛУ­ЖБУ
У СВОЈ­СТВУ ПРО­ФЕ­СИ­О­НАЛ­НОГ ВОЈ­НИ­КА

У про­фе­си­о­нал­ну вој­ну слу­жбу у свој­ству про­фе­си­о­нал­ног вој­ни­ка, на од­ре­ђе­но вре­ме, мо­гу би­ти при­мље­ни др­жа­вља­ни Ре­пу­бли­ке Ср­би­је, ко­ји ис­пу­ња­ва­ју сле­де­ће усло­ве:
 
Оп­шти усло­ви:
да су пу­но­лет­ни;
да су здрав­стве­но и пси­хо­фи­зич­ки спо­соб­ни за слу­жбу у Вој­сци Ср­би­је;
да има­ју про­пи­са­но обра­зо­ва­ње;
да им ра­ни­је ни­је пре­ста­јао рад­ни од­нос у др­жав­ном ор­га­ну због те­же по­вре­де ду­жно­сти из рад­ног од­но­са (за ли­ца ко­ја су ра­ни­је би­ла у рад­ном од­но­су у др­жав­ном ор­га­ну);
да ни­су осу­ђи­ва­ни на ка­зну за­тво­ра од нај­ма­ње шест ме­се­ци;
да ни­су ста­ри­ји од 30 го­ди­на;
да су без­бед­но­сно про­ве­ре­ни и да не­ма­ју без­бед­но­сних смет­њи за при­јем у про­фе­си­о­нал­ну вој­ну слу­жбу, у скла­ду са про­пи­си­ма ко­ји­ма је уре­ђе­но вр­ше­ње без­бед­но­сне про­ве­ре у Ми­ни­стар­ству од­бра­не и
да су од­слу­жи­ли вој­ни рок са оруж­јем.
 
По­ред оп­штих, кан­ди­да­ти за по­пу­ну рад­них ме­ста про­фе­си­о­нал­них вој­ни­ка у Вој­сци Ср­би­је мо­ра­ју ис­пу­ња­ва­ти и сле­де­ће усло­ве:
за во­за­че, над­ле­жна вој­но­ле­кар­ска ко­ми­си­ја утвр­ђу­је здрав­стве­ну спо­соб­ност за во­за­че мо­тор­них во­зи­ла у Вој­сци Ср­би­је;
за рад­на ме­ста на р. бр. 1 и 3 мо­гу кон­ку­ри­са­ти ли­ца ко­ја има­ју нај­ма­ње сред­њу струч­ну спре­му и
за рад­но ме­сто на р. бр. 2: мо­гу кон­ку­ри­са­ти ли­ца ко­ја има­ју нај­ма­ње сред­њу струч­ну спре­му и во­зач­ку до­зво­лу нај­ма­ње Ц ка­те­го­ри­је.
 
4. ЗА­КЉУ­ЧИ­ВА­ЊЕ УГО­ВО­РА О РА­ДУ НА ОД­РЕ­ЂЕ­НО ВРЕ­МЕ
 
Ко­ми­си­је ће утвр­ди­ти ис­пу­ње­ност усло­ва за при­јем у про­фе­си­о­нал­ну вој­ну слу­жбу и са­чи­ни­ти из­ве­штај са пред­ло­гом кан­ди­да­та за при­јем.
Од­лу­ке о из­бо­ру кан­ди­да­та за при­јем у про­фе­си­о­нал­ну вој­ну слу­жбу до­не­ће над­ле­жне ста­ре­ши­не, о че­му ће пи­са­ним пу­тем би­ти оба­ве­ште­ни сви кан­ди­да­ти ко­ји су уче­ство­ва­ли у из­бор­ном по­ступ­ку.
Кан­ди­да­ти ће оба­ве­ште­ња о ре­зул­та­ти­ма из­бо­ра до­би­ти од пред­сед­ни­ка ко­ми­си­је ко­ја утвр­ђу­је ис­пу­ње­ност усло­ва за при­јем у про­фе­си­о­нал­ну вој­ну слу­жбу по­чев од 10. 9. 2018. го­ди­не.
 
Са иза­бра­ним кан­ди­да­ти­ма за­кљу­чу­је се уго­вор о ра­ду на од­ре­ђе­но вре­ме и при­ма­ју се на­ред­бом над­ле­жног ста­ре­ши­не у про­фе­си­о­нал­ну вој­ну слу­жбу по­чев од 24. 9. 2018. го­ди­не у свој­ству про­фе­си­о­нал­ног вој­ни­ка на пе­ри­од од шест ме­се­ци, уз мо­гућ­ност про­ду­же­ња уго­во­ра о ра­ду на пе­ри­од до 3 го­ди­не и об­на­вља­ња истог до на­вр­ше­них 53 го­ди­на жи­во­та.
 
Уко­ли­ко се кан­ди­дат не ода­зо­ве по­зи­ву ра­ди за­кљу­че­ња уго­во­ра о ра­ду, сма­тра­ће се да не же­ли да сту­пи у про­фе­си­о­нал­ну вој­ну слу­жбу, а уме­сто ње­га по­зва­ће се дру­ги кан­ди­дат са ко­нач­не ли­сте за из­бор.
 
Ли­ца при­мље­на у про­фе­си­о­нал­ну вој­ну слу­жбу оства­ру­ју сва пра­ва и оба­ве­зе у скла­ду са За­ко­ном о Вој­сци Ср­би­је („Слу­жбе­ни гла­сник Ре­пу­бли­ке Ср­би­је”, број 116/2007, 88/2009, 101/2010 – др. за­кон, 10/2015 и 88/2015 – од­лу­ка УС).
 
До­дат­не ин­фор­ма­ци­је мо­гу се до­би­ти на сле­де­ћим бро­је­ви­ма те­ле­фо­на:
– 011/3603-140 или 011/3603-171 Вој­на ака­де­ми­ја Уни­вер­зи­те­та од­бра­не.
 
Ин­фор­ма­ци­је су до­ступ­не на сај­ту Ми­ни­стар­ства од­бра­не (www.mod.gov.rs).
 
 
 
 
При­лог 1
____________________________________
 (пре­зи­ме, сред­ње име и име кан­ди­да­та)
____________________________________
          (адре­са стал­ног пре­би­ва­ли­шта)
____________________________________
                    (ме­сто ста­но­ва­ња)
____________________________________
      (кон­такт те­ле­фо­ни – фик­сни/мо­бил­ни)
____________________________________
                      (е-mail адре­са)
 
 
 
При­ја­ва за по­пу­ну рад­них
ме­ста про­фе­си­о­нал­них
вој­ни­ка, до­ста­вља. -
Вој­ној по­шти ___________________
 
Ја, __________________________________________________________________________,
(пре­зи­ме, сред­ње име и име)
 
са за­вр­ше­ном шко­лом _________________________ и зва­њем _______________________,
 
под­но­сим при­ја­ву за при­јем у Вој­ну по­шту ________________________________________,
 
зa род – слу­жбу ____________________, у ме­сту слу­жбо­ва­ња ___________________.
 
Уко­ли­ко не бу­дем при­мљен за род – слу­жбу за ко­ји-у кон­ку­ри­шем (ЗА­О­КРУ­ЖИ­ТИ):
а) ПРИ­ХВА­ТАМ да се мо­ја при­ја­ва раз­ма­тра и за по­пу­ну дру­гих рад­них ме­ста у је­ди­ни­ца­ма Вој­ске Ср­би­је или ме­сту слу­жбо­ва­ња;
б) НЕ ПРИ­ХВА­ТАМ да се мо­ја при­ја­ва раз­ма­тра и за по­пу­ну дру­гих рад­них ме­ста у Вој­сци Ср­би­је или ме­сту слу­жбо­ва­ња.
 
Из­ја­вљу­јем да до­бро­вољ­но да­јем сво­ју са­гла­сност и при­ста­нак да над­ле­жни ор­ган Ми­ни­стар­ства од­бра­не из­вр­ши без­бед­но­сну про­ве­ру у скла­ду са за­ко­ном и пра­вил­ни­ком, као и да Ми­ни­стар­ство од­бра­не и Вој­ска Ср­би­је мо­је лич­не по­дат­ке, ко­је су при­ку­пи­ле о ме­ни као кан­ди­да­ту, мо­гу упо­тре­би­ти као ру­ко­ва­лац, ко­ри­сник и об­ра­ђи­вач, у сми­слу За­ко­на о за­шти­ти по­да­та­ка о лич­но­сти. Та­ко­ђе сам са­гла­сан и да­јем свој при­ста­нак да мо­гу мо­је лич­не по­дат­ке учи­ни­ти до­ступ­ним тре­ћим ли­ци­ма, у свр­ху пра­вил­но спро­ве­де­ног из­бор­ног по­ступ­ка и по­ступ­ка при­је­ма у слу­жбу.
 
Из­ја­вљу­јем да до­бро­вољ­но да­јем сво­је лич­не по­дат­ке, да сам упо­знат са свр­хом њи­хо­вог при­ку­пља­ња, на­чи­ном на ко­ји ће Ми­ни­стар­ство од­бра­не и Вој­ска Ср­би­је ко­ри­сти­ти ове по­дат­ке, као и са мо­гућ­но­шћу да опо­зо­вем ову сво­ју са­гла­сност и при­ста­нак, у ком слу­ча­ју при­хва­там да сно­сим све прав­не по­сле­ди­це опо­зи­ва.
 
 
У ________________________                                                                         Пот­пис
 
да­на
__________________________                                                     __________________________


При­лог 2
 
 
 
На осно­ву чла­на 13. За­ко­на о за­шти­ти по­да­та­ка о лич­но­сти („Слу­жбе­ни гла­сник РС”, бр. 97/2008, 104/2009 – др. за­кон, 68/2012 – од­лу­ка УС и 107/2012)1, а ра­ди уче­ство­ва­ња у по­ступ­ку се­лек­ци­је кан­ди­да­та за по­пу­ну рад­них ме­ста про­фе­си­о­нал­них вој­ни­ка, на од­ре­ђе­но вре­ме, у Вој­ној по­шти ___________________ да­јем сле­де­ћу
 
 
И З Ј А В У
 
 
Са­гла­сан/а сам да се мој ЈМБГ ко­ри­сти ис­кљу­чи­во у свр­ху при­ку­пља­ња по­да­та­ка ко­ји се од­но­се на сле­де­ће до­ка­зе2:
 
из­вод из ма­тич­не књи­ге ро­ђе­них;
уве­ре­ње о др­жа­вљан­ству;
по­твр­да др­жав­ног ор­га­на да кан­ди­да­ту ни­је ра­ни­је пре­ста­јао рад­ни од­нос, у др­жав­ном ор­га­ну, због те­же по­вре­де ду­жно­сти из рад­ног од­но­са;
уве­ре­ње цен­тра Ми­ни­стар­ства од­бра­не за ло­кал­ну са­мо­у­пра­ву да је кан­ди­дат од­слу­жио вој­ни рок са оруж­јем;
во­зач­ка до­зво­ла.
 
 
 
...................................
(ЈМБГ да­ва­о­ца из­ја­ве)
 
........................................                                                                    .............................................
      (ме­сто и да­тум)                                                                            (пот­пис да­ва­о­ца из­ја­ве)
 
 
 
___________________________________________________________________________
1 Са­гла­сно од­ред­би чла­на 13. За­ко­на о за­шти­ти по­да­та­ка о лич­но­сти („Слу­жбе­ни гла­сник РС”, бр. 97/2008, 104/2009 – др. за­кон, 68/2012 – од­лу­ка УС и 107/2012), ор­ган вла­сти об­ра­ђу­је по­дат­ке без при­стан­ка ли­ца, ако је об­ра­да нео­п­ход­на ра­ди оба­вља­ња по­сло­ва из сво­је над­ле­жно­сти од­ре­ђе­них За­ко­ном с ци­љем оства­ри­ва­ња ин­те­ре­са на­ци­о­нал­не или јав­не без­бед­но­сти, од­бра­не зе­мље, спре­ча­ва­ња, от­кри­ва­ња, ис­тра­ге и го­ње­ња за кри­вич­на де­ла, еко­ном­ских, од­но­сно фи­нан­сиј­ских ин­те­ре­са др­жа­ве, за­шти­те здра­вља и мо­ра­ла, за­шти­те пра­ва и сло­бо­да и дру­гог јав­ног ин­те­ре­са, а у дру­гим слу­ча­је­ви­ма на осно­ву пи­сме­ног при­стан­ка ли­ца.
 
           2 По­треб­но је за­о­кру­жи­ти број ис­пред до­ка­за ко­ји ће уче­сник кон­кур­са сам при­ба­ви­ти.
 
 
 
 
 
 
 
При­лог 3
 
 
 
На осно­ву чла­на 103. став 3. За­ко­на о оп­штем управ­ном по­ступ­ку („Слу­жбе­ни гла­сник РС”, број 18/2016)1, а ра­ди уче­ство­ва­ња у по­ступ­ку се­лек­ци­је кан­ди­да­та за по­пу­ну рад­них ме­ста про­фе­си­о­нал­них вој­ни­ка, на од­ре­ђе­но вре­ме, у Вој­ној по­шти ___________________ да­јем сле­де­ћу
 
 
И З Ј А В У
 
 
Из­ја­вљу­јем да ћу сам/а за по­тре­бе по­ступ­ка при­ба­ви­ти и до­ста­ви­ти, у ро­ку од 15 да­на од да­на при­ја­вљи­ва­ња, до­каз2:
 
ори­ги­нал или ове­ре­ну фо­то­ко­пи­ју из­во­да из ма­тич­не књи­ге ро­ђе­них (уко­ли­ко ни­је на но­вом обра­сцу не ста­ри­ји од 6 ме­се­ци);
ори­ги­нал или ове­ре­ну фо­то­ко­пи­ју уве­ре­ња о др­жа­вљан­ству (не ста­ри­је од 6 ме­се­ци);
по­твр­ду др­жав­ног ор­га­на да ми ни­је ра­ни­је пре­ста­јао рад­ни од­нос у др­жав­ном ор­га­ну због те­же по­вре­де ду­жно­сти из рад­ног од­но­са;
ори­ги­нал или ове­ре­ну фо­то­ко­пи­ју уве­ре­ња цен­тра Ми­ни­стар­ства од­бра­не за ло­кал­ну са­мо­у­пра­ву да сам од­слу­жио вој­ни рок са оруж­јем;
ове­ре­ну фо­то­ко­пи­ју во­зач­ке до­зво­ле.
 
 
 
........................................                                                                    .............................................
       (ме­сто и да­тум)                                                                           (пот­пис да­ва­о­ца из­ја­ве)
 
 
 
___________________________________________________________________________
1 Са­гла­сно од­ред­би чла­на 103. став 3. За­ко­на о оп­штем управ­ном по­ступ­ку („Слу­жбе­ни гла­сник РС”, број 18/2016), у по­ступ­ку ко­ји се по­кре­ће по зах­те­ву стран­ке ор­ган мо­же да оства­ри увид, при­ба­вља или об­ра­ђу­је лич­не по­дат­ке о чи­ње­ни­ца­ма о ко­ји­ма се во­ди слу­жбе­на еви­ден­ци­ја ка­да је то нео­п­ход­но за од­лу­чи­ва­ње, осим ако стран­ка из­ри­чи­то из­ја­ви да ће те по­дат­ке при­ба­ви­ти са­ма. Ако стран­ка у ро­ку не под­не­се лич­не по­дат­ке нео­п­ход­не за од­лу­чи­ва­ње ор­га­на, зах­тев за по­кре­та­ње по­ступ­ка ће се сма­тра­ти не­у­ред­ним.
2 По­треб­но је за­о­кру­жи­ти број ис­пред до­ка­за ко­ји ће уче­сник кон­кур­са сам при­ба­ви­ти.