Министарство одбране Републике Србије
 
08.04.2018.

Министар Вулин на празник у Копненој зони безбедности



Министар одбране Александар Вулин, у пратњи команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића и начелника Управе за обавештајно-извиђачке послове бригадног генерала Илије Тодорова, обишао је базу „Шушњак“ и њеним припадницима пожелео срећан Васкрс.
 
- Војска Србије сваког дана, па и празницима, обезбеђује своју територију и чува наш начин живота. Војска је увек ту за своје грађане и спремна је да сачува мир, нашу имовину, територијални интегритет и суверенитет – истакао је министар одбране и додао да Војска гарантује мир не само на простору Србије, већ и на простору читавог Балкана - јер је са снажном и стабилном Србијом миран, сигуран и стабилан Балкан.
 
- У овом тренутку на читавој нашој територији је ситуација апсолутно мирна. У Копненој зони безбедности нема никаквих негативних појава и верујемо да ће тако и остати – нагласио је министар одбране.
 
У разговору са старешинама и војницима министар Вулин је рекао: - Ви који сте завршавали све школе и пролазили ригорозне тестове знате са каквим одрицањима се суочавате. Увек може да се нађе и неки други посао. Није то оно што вас држи. Ја знам колико волите нашу Војску. Чувајте своју Србију! Немамо ниједну стопу земље за бацање. И нико не може овде да пролази како хоће и ради шта хоће док сте ви ту.

Вулин је потом грађанима Србије, који данас славе Васкрс, честитао празник у име свих припадника Војске и Министарства одбране  и поручио:
- Србија је снажна и сигурна онолико колико су снажне и сигурне вредности на којима она почива - слобода, мир, сигурност за сваког грађана наше земље. И током ових празника вас молим да мислите на своју Србију и да будете са њом и у добрим и у мање добрим временима. Србија је научила да чува своју слободу.
 
Рапорт је министру предао командир базе поручник Стефан Бисерчић, а командант Друге бригаде Копнене војске пуковник Жељко Кузмановић је Вулина упознао са стањем безбедности у сектору одговорности ове базе. Он је рекао да се обезбеђење реализује редовним и планским ангажовањем људства на бази и у простору и истакао да ће бити предупређени и спречени сви евентуални покушаји нарушавања безбедности.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
08.04.2018
mp4 (100,76 MB)
Изјава министра Вулина
08.04.2018
mp4 (107,55 MB)
Честитка министра Вулина
08.04.2018
mp4 (185,24 MB)
Покривалица
08.04.2018
mp4 (32,76 MB)
Изјава пуковника Кузмановића