Министарство одбране Републике Србије
 
21.01.2018.

Министар одбране: Вучић је државник каквог дуго нисмо имали



Обилазећи данас Војну академију у Београду, министар одбране Александар Вулин осврнуо се и на боравак председника Републике Србије и врховног команданта Александра Вучића на Косову и Метохији након прошлонедељног атентата на Оливера Ивановића.

– Александар Вучић је још једном доказао да је заиста државник каквог дуго нисмо имали и да је човек огромне личне храбрости. Његов боравак са Србима на Косову и Метохији је опет дошао  у тренуцима када је најтеже, али баш су то тренуци у којима он показује своју државничку вештину али и искрену љубав према сваком Србину који живи на Косову и Метохији. Александар Вучић је доказао да држава Србија не мисли да се помери са Косова и Метохије, да ће бринути о сваком човеку који живи на простору Косова и Метохије и да је наша политика, политика која само јача положај Србије али и Срба на Косову и Метохији, рекао је министар одбране додајући да је бити са грађанима Србије на Косову и Метохији ових дана тешко, али и часно.

Он је подсетио да је Александар Вучић доказао да је човек који има апсолутно поверење Срба на Косову и Метохији и да политика коју води има потпуну подршку свих Срба на Косову и Метохији.

– Читава Међународна заједница је пажљиво пратила његову посету и закључци до којих је дошла јесу да су Срби јединствени, да су снажни, да не мисле да одлазе и да се о њима никада више неће моћи одлучивати без њих самих. Могли су, такође, представници међународне заједнице да виде да се Србима више не може трговати, да се не могу делити, да се не могу куповати, да Срби имају човека коме искрено верују - Александру Вучићу, и да имају Владу и државу која је чврсто уз њих, закључио је министар Вулин.
 
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
21.01.2018
mp4 (109,61 MB)
Изјава министра Вулина