Министарство одбране Републике Србије
 
29.11.2017.

Војска Србије може да рачуна на подршку свих делова друштва



Министар одбране Александар Вулин, у име Министарства одбране, потписао је данас Меморандум о сарадњи са Душком Јовановићем, генералним секретаром Удружења осигуравача Србије на маргинама конференције „Српски дани осигурања“.
 
Том приликом, меморандум о сарадњи са генералним секретаром Удружења осигуравача Србије потписао је и министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Зоран Ђорђевић у име тог министарства.
 
Изражавајући задовољство због потписивања споразума са Удружењем осигуравача Србије, министар Вулин је истакао да на тај начин Удружење показује колико поштује своју војску, колико индустрија осигуравача и колико сви они који се баве тим послом не воде рачуна само о профиту, него и о оним најважнијим институцијама једног народа, институцијама које овај народ чине вредним памћења, институцијама које овај живот чине поносним.
 
- Војска Србије може да буде само задовољна зато што се на овај начин показује колико је њени људи поштују, колико је ова земља цени и колико су људи који су из света посла спремни да помогну нашим припадницима, помогну нашим породицама и изнад свега да покажу колико је војнички позив у овој земљи цењен и поштован и колико Војска Србије може да рачуна на подршку и поверење свих делова овог друштва. Ми смо због тога захвални Удружењу осигуравача, због тога су захвални наши припадници, због тога су захвалне наше породице. Држава Србија има разлога да буде поносна на своју Војску, баш као што има разлога да буде поносна и на људе који стварају профит у овој земљи, а спремни су да то поделе са свима у овој земљи и ја им се због тога заиста искрено захваљујем – поручио је министар Вулин.
 
Министар Ђорђевић је истакао да је потписани споразум велика ствар, јер је Удружење препознало да то министарство ради један врло одговоран посао
 
Говорећи о значају потписаног меморандума, генерални секретар Удружења Јовановић истакао је да, као друштвено одговорна организација, Удружење покушава да помогне министарствима којима је та помоћ потребна.
 
Међународну научно-стручну конференцију „Српски дани осигурања“, чији је циљ афирмација осигурања, први пут у нашој земљи организује Удружење осигуравача Србије.
 
Конференција која се одржава од 28. до 30. новембра у Аранђеловцу, окупила је бројне угледне домаће и иностране стручњаке из области осигурања и реосигурања, регулаторе тржишта, представнике државних институција, као и представнике осигуравајућих друштава која послују на тржишту Србије, који су разговарали о актуелном стању српског тржишта осигурања, регулативи и најновијим кретањима на европском тржишту. У оквиру конференције организовани су и округли сто на тему „Закон о обавезном осигурању у саобраћају-унапређење законских решења“ као и панел дискусија посвећена утицају државе на развој осигурања у пољопривреди.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
29.11.2017
mp4 (127,73 MB)
Обраћање министра Вулина
29.11.2017
mp4 (108,94 MB)
Изјава Душка Јовановића
29.11.2017
mp4 (87,1 MB)
Потписивање меморандума