Министарство одбране Републике Србије
 
30.06.2017.

Примопредаја дужности у Министарству одбране и Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања




У складу са Протоколом о примопредаји дужности у органима државне управе, новоизабрани министар одбране Александар Вулин примио је данас у Великој ратној сали старог Генералштаба дужност од министра Зорана Ђорђевића, који је преузео Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Потписивању Записника о примопредаји дужности присуствовали су чланови Колегијума досадашњег министра одбране и представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

У свом обраћању министар одбране Александар Вулин је истакао да нема веће части него бити са најбољима и најхрабријима и бринути о сигурности и безбедности сваког грађанина Србије.

- Политика Министарства одбране ће се водити онако како је започео садашњи председник Републике Александар Вучић, када је био министар одбране, а то је политика ослањања на сопствене снаге, вођења рачуна о себи, интересима Србије, то је политика војног несврставања која ће на првом месту водити рачуна да се наш Устав и закон поштује и чува територијална целовитост и интегритет наше земље, како су то радиле генерације пре нас - рекао је министар Вулин и додао да ћемо заједно радити на подизању материјалног положаја припадника и побољшавању техничке опремљености Војске и њене борбене готовости.

 Он је додао да ће приоритет бити очување  безбедности и сигурности наше Србије и сваког грађанина у њој.

- Бескрајно сам поносан на прилици да са вама служим највећем идеалу, слободној Србији, рекао је министар одбране, који је своје излагање завршио речима живела Србија!

Нешто касније, министри су потписали Записник о примопредаји дужности и у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, на чијем ће челу у наредном периоду бити министар Зоран Ђорђевић, који је у свом првом обраћању на новој дужности захвалио министру Вулину на искуствима која му је пренео и додао да ће наставити на оном месту на ком је бивши министар стао, ради добробити свих грађана.

- Радићу напорно, са свим људима запосленим у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, даћемо све од себе и доследно пратити политику Владе иза које стоји Председник Републике Србије Александар Вучић, рекао је Ђорђевић и додао да је циљ да сви грађани, пензионери и социјално угрожени, у кратком року осете бољитак, како би наша Србија једног дана била напредна и богата земља.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
30.06.2017
mp4 (75,81 MB)
Примопредаја у Министарству одбране
30.06.2017
mp4 (115,78 MB)
Министар Вулин
30.06.2017
mp4 (78,09 MB)
Примопредаја у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
30.06.2017
mp4 (103,25 MB)
Министар Ђорђевић