Министарство одбране Републике Србије
 
23.02.2017.

Посета повређеним припадницима Војске Србије




У име министра одбране, припаднике Војске Србије повређене у јутрошњој саобраћајној незгоди, збринуте у нишкој Војној болници и Клиничком центру, обишао је пуковник Михаило Зоговић.

Заменик начелника Управе за односе са јавношћу пренео им је поздраве министра Ђорђевића, који им је пожелео брз опоравак и поручио да ће их ускоро лично посетити.

У разговору са повређеним припадницима 4. бригаде Копнене војске, пуковник Зоговић им је у име министра понудио сву помоћ, на чему су му захвалили и уверили га да у нишким медицинским установама имају сву потребну негу.

Пуковник Зоговић  рекао је да охрабрује то што је, од 14 припадника Војске Србије који су медицински збринути, осморо њих након указане помоћи већ отпуштено кућама.

- Министарство одбране и Војска Србије брину о својим припадницима, и јутрос, одмах по сазнању да се незгода догодила, предузете су све мере како би се указала неопходна помоћ и повређени припадници медицински збринули, рекао је заменик начелника Управе за односе с јавношћу.

Пуковник др Јовица Станојковић,  заступник управника Војне болнице потврдио је да су четири припадника Војске Србије током дана задржани на хируршком одељењу те здравствене установе, и да је њихово тренутно здравствено стање стабилно и задовољавајуће.

- Прва помоћ и примарна обрада повређених указана је у Здравственом центру Врање након чега су четворица премештена у нашу установу, док су два припадника задржана у Клиничком центру. Један од њих има теже телесне повреде због чега је смештен на Клиници за неурохирургију док је други имао повреду грудног коша па је хоспитализован на Клиници за грудну хирургију - истакао је пуковник Станојковић и изразио наду да ће се сви убрзо успешно опоравити.

Раније данас повређене припаднике Војске Србије обишао је командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић и командант 4. бригаде Копнене војске пуковник Слободан Стопа.

Аутобус са припадницима 4. бригаде Копнене војске на релацији Ниш – Врање  јутрос је, из за сада непознатих разлога, код Владичиног Хана слетео с пута. Возило је власништво фирме Кавим – Јединство из Врања, чије услуге користе припадници 4. бригаде у свакодневном превожењу на посао на релацији Ниш – Врање – Ниш.

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
23.02.2017
mp4 (45,49 MB)
Пуковник Зоговић
23.02.2017
mp4 (45,46 MB)
Пуковник др Станојковић
23.02.2017
mp4 (24,64 MB)
Обилазак повређених