Министарство одбране Републике Србије
 
23.12.2016.

Заједничко саопштење Министарства унутрашњих послова и Министарства одбране




Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Србије у координацији са припадницима Министарства одбране и Војске Србије расветлили су крађу оружја из војног магацина у београдском насељу Остружница и ухапсили пет особа осумњичених да су починили то кривично дело.
 
Због постојања основане сумње да су починили кривично дело крађа оружја и дела борбеног средства и недозвољена проиводња и стављање у промет оружја и опасних материја ухапшени су  Б.С. (1990), М.Л. (1992), М.М. (1994), С.Н. (1994) и С.В. (1976).
 
Приликом претреса стана и других просторија на четрнаест локација у Београду, Сурчину, Бечмену и Пећинцима, обављеног по налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду,  пронађене су две аутоматске пушке М70 калибра 7,62 милиметра, 840 метака различитог калибра и већа количина војне опреме која је отуђена из војног магацина у Остружници. 

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће уз кривичну пријаву бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.
 
Нестанак оружја и муниције из објекта „Остружница” пријављен је 16. новембра 2016. године. Због озбиљности случаја формиране су заједничке снаге и мешовити тимови Војне полиције и Министарства унутрашњих послова Републике Србије. Помоћ снагама Војне полиције и МУП-а у току предузимања оперативно-криминалистичких и других мера и радњи, пружала је Војнобезбедносна агенција Министарства одбране Републике Србије.