Министарство одбране Републике Србије
 
13.12.2016.

Састанак министра одбране са амбасадором УАЕ



Mинистaр одбране Зоран Ђорђевић састао се данас са амбасадором Уједињених Арапских Емирата у Београду Џумом Рашидом Ал Дахеријем.
 Састанак министра одбране са амбасадором УАЕ
 
Током разговора потврђено је да добри политички односи двеју земаља представљају основу за успостављање боље сарадње у области одбране, а допринос томе свакако су и сусрети на највишем нивоу.
 
Тим поводом, амбасадор Уједињених Арапских Емирата уручио је министру Ђорђевићу позивно писмо шеика Мохамеда бин Рашид ел Мактума, потпредседника Уједињених Арапских Емирата, премијера и министра одбране, за присуство Међународној изложби и конференцији посвећеној најновијим војним технологијама ''IDEX 2017''. Конференција ће се одржати у Абу Дабију од 19. до 23. фебруара 2017. године и то ће бити прилика за повећање обима војноекономске и научнотехничке сарадње.
 
Министар Ђорђевић је, такође, нагласио заинтересованост за развијање војно-војне сарадње. Рекао је да својеврсни покретач у том правцу може да буде и садашња посета петочлане делегација Копнене војске Оружаних снага УАЕ ради упознавања са капацитетима Војске Србије за извођење обуке у планинским условима, на полигону Копаоник од 14. до 16. децембра 2016. године.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
13.12.2016
mp4 (17,23 MB)
Пријем