Министарство одбране Републике Србије
 
02.12.2016.

Министар одбране примио представнике Удружења војних пензионера



Министар одбране Зоран Ђорђевић састао се са делегацијом Удружења војних пензионера Србије са којом је разговарао о статусним и другим питањима од значаја за ту групу војних осигураника.
 Министар одбране примио чланове Удружења војних пензионера
Председник Удружења које окупља око 27.000 војних пензионера, генерал-потпуковник у пензији Љубомир Драгањац, упознао је министра одбране са актуелним активностима и иницијативама Удружења.
 
Највеће интересовање делегација војних пензионера исказала је за најављене организационе промене у војном здравству, односно, на који ће начин оне утицати на њихово лечење и здравствено збрињавање.
 
Министар Ђорђевић је упознао представнике Удружења са променама које би требало да донесу реформе војног здравства и нагласио да су оне усмерене, пре свега, на унапређење здравствене заштите активних и пензионисаних војних лица. Он је додао да се ради и на унапређењу стамбеног збрињавања војних пензионера.
 
Министар одбране примио чланове Удружења војних пензионераПредставници Удружења истакли су још једном да нису учествовали на протесту Војног синдиката Србије, те да су поједини учесници тог скупа тврдњама да су представници Удружења војних пензионера обманули јавност. „У појединим медијима је чак наведено да је реч о председнику Удружења војних пензионера, што одлучно демантујемо. Нејасно је из којих побуда су га организатори тако представили", нагласио је председник Драгањац.
 
Генерал-потпуковник у пензији Марко Неговановић је додао да протест синдиката не представља начин за решавање проблема, већ удар на војну субординацију и да се на протесту могао чути политички вокабулар, а не синдикални, што је недопустиво припадницима војске.
 
Представници Удружења су на крају састанка исказали захвалност министру одбране Зорану Ђорђевићу на отвореном и срдачном разговору и пренели подршку реформским активностима Владе Републике Србије и Министарства одбране.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА