Министарство одбране Републике Србије
 
15.11.2016.

Концерт поводом 40 година уметничког рада диригента Павла Медаковића



Поводом 40 година уметничког рада диригента Павла Медаковића, синоћ је у Коларчевој задужбини приређен концерт Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“, чији је маестро члан већ готово три деценије.
 
Реномирани војни оркестар, под диригентском палицом Медаковића, извео је дела Моцарта, Вагнера, Листа и Вебера. Солиста је био истакнути пијаниста Дејан Синадиновић. Концерту су присуствовали министар одбране Зоран Ђорђевић, државни секретар Ненад Нерић, припадници Минстарства одбране и Војске Србије и грађани.
 
Публика, која је је посебно бурно поздравила маестрално извођење омиљеног Моцартовог „Концерта за клавир КВ 491 у це - молу“, није штедела дланове да ода признање слављенику за четвородеценијски уметнички рад, током кога је остварио  бројне наступе са водећим оркестрима и уметницима у земљи и иностранству.

Павле Медаковић је већ 28 година шеф диригент ансамбла „Станислав Бинички“, а његову богату уметничку каријеру краси разноврсност репертоара хорске, симфонијске, оперске и ораторијумске музике и бројна признања у земљи и иностранству.  

Започео је као диригент хора АКУД „Бранко Крсмановић, а, осим других значајних ангажмана, током  2000. и 2001. године обављао је и функцију директора Београдске филхармоније.  
 


 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
15.11.2016
mp4 (22,52 MB)
Концерт