Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
12.06.2019.

Ministar Vulin: Nikakva vojska neće stati između Srbije i Srpske




"Republika Srpska i Srbija imaju najbolju saradnju od kako postoji Republika Srpska. Naši odnosi su veoma produktivni i iskreni i predsednik Vučić uvek, u svakom svom nastupu u svakom promišljanju o srpskom narodu uvek na prvom mestu vodi računa o Republici Srpskoj i tome kako se bilo koja odluka Srbije odnosi prema Republici Srpskoj", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji se danas u Banjaluci sastao sa predsednikom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom.
 
Ministar odbrane je na sastanku izrazio zabrinutost zbog toga što su oružane snage Bosne i Hercegovine učestvovale na vojnoj vežbi na kojoj su se nalazili i predstavnici takozvane vojske Kosova.

"Kao što znamo Bosna i Hercegovina ne priznaje nikakvo Kosovo i samim tim ne može da prizna nikakvu vojsku. Za nas je to bilo veoma razočaravajuće i ja sam siguran da će se u Bosni i Hercegovini povesti razgovor i na tu temu. Milorad Dodik je ne samo prijatelj Srbije, on je čovek koji vodi računa o srpskom narodu i brine o njemu i u tome se u potpunosti slaže sa predsednikom Vučićem", rekao je ministar Vulin.
 
"Mi priznajemo teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, mi smo jedna od zemalja garanta Dejtonskog sporazuma ali Republika Srpska je uvek i jeste i biće naš spoljnopolitički prioritet i dokle god Aleksandar Vučić vodi Srbiju Srpska će biti naš prioritet a Srbija će biti vojno neutralna i neće postati članica NATO ni bilo kog drugog vojnog saveza", istakao je ministar Vulin.