Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
03.03.2018.

AMSS i Ministarstvo odbrane potpisali Memorandum o saradnji



U cilju podsticanja i unapređivanja organizacionih i poslovnih procesa, ministar odbrane Aleksandar Vulin i predsednik AMSS Mirko Butulija potpisali su Memorandum o saradnji čime je utvrđeno postojanje zajedničkog interesa u oblasti poslovno tehničke saradnje.

Ovim Memorandumom, AMSS omogućio je zaposlenima u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije brojne pogodnosti, kao što je transport neispravnih vojnih vozila, učešće u obnavljanju infrastrukturnih potencijala Vojske Srbije za obuku vozača, obezbeđivanje potrebnih dokumenata za vozače i vozila, kao i brojne popuste na usluge i proizvode u okviru AMSS sistema.

Zahvaljujući se AMSS na važnom sporazumu, ministar odbrane Aleksandar Vulin je rekao da Vojska Srbije, kao jedna od najznačajnijih i sigurno najvoljenijih institucija u našem narodu, može da kaže da se njena uloga i njena pozicija visoko ceni kako među građanstvom tako i u privredi, među svima onima koji stvaraju profit, koji rade, svima onima koji razumeju koliki je značaj VS i svih njenih pripadnika za svakodnevni život zemlje.

„AMSS kao socijalno odgovorna kompanija napravio je sporazum sa VS gde će njeni pripadnici  imati značajne koristi, živeće malo bolje i imati mogućnost da određene usluge dobiju po daleko nižim cenama. Čak, važnije od novca, imaće i ovaj put priliku da vide koliko su cenjeni i voljeni. Nadam se da će i druge socijalno odgovorne kompanije krenuti ovim putem. AMSS je nama danas pomogao a mi ćemo svakako nastojati da koristeći naše kapacitete nađemo mogućnosti da pomažemo jedni drugima, da razvijamo automoto sport koji je nama značajan i koji je između ostalog i deo naše obuke, ali sa druge strane i da pomažemo da se naši kapaciteti razvijaju ne samo od budžetskih sredstava već od onoga što možemo da dobijemo od privrede“, izjavio je ministar Vulin.

Predsednik AMSS, Mirko Butulija je rekao da mu je izuzetno veliko zadovoljstvo što je AMSS u prilici da Ministarstvu odbrane izađe u susret i pruži obziljne popuste - 30% popusta na članstvo u AMSS i kompletnu registraciju sa polisom osiguranja od autoodgovornosti u AMS Osiguranju na rate uz overenu administrativnu zabranu Vojsci Srbije, pupust na tehnički pregled, kao i  30%  na putno zdravstveno osiguranje, 15% na kasko osiguranje i 10% na osiguranje domaćinstva”, istakao je Butulija i naglasio da će zaposleni u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije moći da uživaju u pogodnostima u vrlo kratkom roku. “Ovom saradnjom benefite će imati i Vojska Srbije i AMSS, posebno sportski deo AMSS, jer smo došli do modela kako da iskoristimo deo infrastrukture Vojske Srbije u sportske svrhe, a simim tim ih obnovimo i uložimo sredstva kako bi vojska mogla da izvodi vojne vežbe, dodao je predsednik AMSS i izrazio nadu da će saradnja AMSS sa Ministarstvom odbrane nastaviti da se odvija u ovom pravcu.

Uspostavljanjem partnerskih odnosa, AMSS i Ministarstvo odbrane začajno će doprineti unapređivanju procesa u svim oblastima, posebno u osposobljavanju kadra, iskorišćavanju raspoloživih potenicijala, sprovođenju preventivnih aktivnosti radi povećanja nivoa bezbednosti saobraćaja, kao i promocije auto i moto sporta.