Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
22.08.2017.

Saradnja sa Direktoratom civilnog vazduhoplovstva



Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se sa direktorkom Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjanom Čizmarov.


Ministar Vulin i direktorka Čizmarov konstatovali su da je reč o izuzetno razvijenoj saradnji dve institucije i naglasili da to posebno dolazi do izražaja u oblasti traganja i spasavanja.

U tom smislu, Ministarstvo odbrane i Direktorat su dogovorili unapređenje dalje saradnje koja bi, pre svega, uključivala dodatnu obuku kadrova i razvoj tehničkih kapaciteta za što kvalitetnije jačanje sposobnosti sistema traganja i spasavanja.

Na taj način, zaključeno je na sastanku, biće omogućeno pozicioniranje Srbije kao regionalnog lidera u oblasti traganja i spasavanja.


Tokom razgovora bilo je reči i o planiranoj taktičkoj vežbi traganja i spasavanja u kojoj će učestvovati jedinice Vojske Srbije koje su angažovane u okviru tih aktivnosti, kao i Klinički centar Niš. Takođe, obe strane su izrazile zainteresovanost za produženje sporazuma o angažovanju kapaciteta Vojnomedicinske akademije u oblasti traganja i spasavanja, te istakle neophodnost modernizacije heliodroma VMA.