Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.08.2016.

Dalji razvoj saradnje sa kineskim kompanijama



Dalji razvoj saradnje sa kineskim kompanijamaMinistar odbrane Zoran Đorđević i potpredsednik kompanije „~Poly Technologies Inc~“ Dai Ning, razgovarali su o razvoju saradnje u oblasti namenske industrije.

Reč je o unapređenju vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje kroz moguće ulaganje kineske kompanije u JP "Jugoimport SDPR" i odbrambenu industriju Srbije i mogućnostima za rad na zajedničkim istraživačkim i razvojnim projektima iz oblasti naoružanja i vojne opreme (NVO).

Ministar Đorđević zahvalio je na iskazanoj volji kompanije „~Poly Technologies Inc~“ za ulaganja u "Jugoimport SDPR" i privredna društva odbrambene industrije Srbije, koja predstavljaju veoma značajan i vitalan rastući segment srpske privrede.

Ministar odbrane je podsetio da je "Jugoimport SDPR" javno preduzeće koje je osnovala Vlada Republike Srbije, koja sa njim Dalji razvoj saradnje sa kineskim kompanijamaupravlja, tako da je uloga Ministarstva odbrane pre svega vezana za ispunjenje ciljeva politike odbrane i ekonomske politike Srbije, u aktivnostima i poslovima koji su u nadležnosti tog javnog preduzeća. U tom smislu, Ministarstvo odbrane snažno podržava inicijativu i napor da se iznađe neki oblik saradnje kroz ulaganje kompanije „~Poly Technologies Inc~“ u "Jugoimport SDPR", u čemu presudnu ulogu ima njihov zajednički interes i dogovor.

Istovremeno, Đorđević je naglasio da je Ministarstvo odbrane veoma zainteresovano za zajedničke projekte na istraživanju, razvoju i proizvodnji sredstava NVO i da smo potpuno otvoreni za pregovore i iznalaženje modaliteta saradnje u obostranom interesu, uključujući i eventualni zajedniči nastup na trećim tržištima.

photoFOTOGALERIJA