Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.05.2016.

Ispraćaj pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnu operaciju u Libanu



Ispraćaj pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnu operaciju u LibanuDanas je u kasarni „Prvi pešadijski puk Knjaza Miloša Velikog“ u Vranju organizovan svečani ispraćaj pripadnika pešadijske čete i voda za zaštitu snaga iz Četvrte brigade Kopnene vojske koji odlaze u misiju Ujedinjenih nacija UNIFIL u Libanu.

Svečanosti su prisustvovali komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, komandant Četvrte brigade Kopnene vojske brigadni general Zoran Lubura, načelnik Centra za multinacionalne operacije pukovnik Milivoje Pajović, načelnik Pčinjskog upravnog okruga Slaviša Bulatović, gradonačelnik Vranja Zoran Antić, predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić, predstavnici opštine Surdulica, policijskih uprava Vranja i Gnjilana, BIA-e, rodbina i prijatelji starešina i vojnika koji odlaze u mirovnu misiju i drugi gosti.

General Simović obraćajući se prisutnima poželeo je mirovnjacima srećan put u Liban, dobro zdravlje i uspešno izvršavanje zadataka u multinacionaloj operaciji u Libanu.

— Budite ponosni i dostojanstveni vojnici Srpske vojske. Pripremljeni ste za ovaj značajan zadatak za našu državu i našu vojsku. Srećan sam da ćete se vratiti iskusniji, zreliji i stručniji za realizaciju naše prve i najbitnije misije, a to je odbrana otadžbine Srbije — rekao je general Simović.

Komandiru pešadijske čete Miodragu Mladenoviću i komandiru voda za zaštitu snaga kapetanu Ivici Baraću, general Simović je uručio zastave Republike Srbije, a oni su tom prilikom naglasili da će odgovorno, profesionalno i časno izvršiti sve postavljene zadatke i dostojno predstavljati Vojsku Srbije i Republiku Srbiju.

Kontigent Vojske Srbije, u kome se nalazi 169 lica, izvršavaće zadatke u Libanu narednih šest meseci. Za nekoliko dana iz misije će se vratiti pripadnici Treće brigade, koji su u Libanu od novembra 2015. godine.

videoVIDEOGALERIJA