Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
09.04.2014.

Ministar Rodić na logorovanju Specijalne brigade



Ministar odbrane u tehničkoj vladi Nebojša Rodić izvršio je nenajavljeni obilazak i kontrolu Specijalne brigade čije se jedinice već nekoliko dana nalaze na pokretnom logorovanju, a trenutno su u rejonu Divčibara. Komandant Specijalne brigade brigadni general Jelesije Radivojević referisao je ministru odbrane o zadatku koji brigada realizuje.

Ministar Rodić pohvalio je rad pripadnika Specijalne brigade, naglasivši važnost te jedinice u sistemu odbrane. On je podvukao da specijalci treba, kada god je to moguće, da izađu iz kasarni i da u realnim uslovima, na terenu, provere i unaprede nivo obučenosti. Ministar je podvukao da nedostatak novca ne sme ugroziti funkcionisanje te elitne jedinice Vojske Srbije.

General Radivojević naglasio je da su pripadnici brigade motivisani i spremni da stalno unapređuju nivo rada i obuke.

Ministar Rodić je u pratnji generala Radivojevića obišao rejone razmeštaja jedinica i razgovarao sa njihovim pripadnicima.

Narednih dana Specijalna brigada nastavlja sa pokretnim logorovanjem koje će se završiti najsloženijim vežbovnim aktivnostima – padobranskim desantom i taktičkom vežbom sa bojnim gađanjem.

photoFOTOGALERIJA