Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
07.01.2014.

Poseta bazama „Jug“, „Pečeno brdo“ i posednutom objektu „Ševadske livade“



Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Jovica Draganić obišli su danas, na veliki hrišćanski praznik – Božić, pripadnike Vojske Srbije u bazama „Jug“ i „Pečeno brdo“, kao i na posednutom objektu „Ševadske livade“.

General Draganić istakao je da je ideja današnje posete sagledavanje uslova za život, rad i obavljanje zadataka kao i osposobljenost pripadnika Vojske Srbije za izvršavanje dužnosti. Na pomenutim lokacijama prikazani su načini realizacije zadataka Četvrte brigade Kopnene vojske, kao i smeštajni kapaciteti.

Komandant Četvrte brigade Kopnene vojske brigadni general Zoran Lubura informisao je predstavnike sistema odbrane o bezbednosnoj situaciji u Kopnenoj zoni bezbednosti i aktivnostima pripadnika Vojske na tom području.

Pripadnicima baza i posednutog objekta državni sekretar Đorđević, kao mali znak pažnje na Božić, poklonio je torte.

Težišni zadatak Četvrte brigade KoV je obezbeđenje administrativne linije s Kosovom i Metohijom i kontrola Kopnene zone bezbednosti, a ostali zadaci su obučavanje i uvežbavanje komandi i jedinica za izvršenje namenskih zadataka, priprema i angažovanje jedinica za pružanje pomoći civilnim vlastima u sanaciji posledica eventualnih prirodnih nepogoda i katastrofa. Brigada obezbeđuje administrativnu liniju u dužini od 117 kilometara.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Посета базама | FLV