Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.10.2013.

Ministar Rodić na snimanju filma „Heroj 1914“



Ministar odbrane Nebojša Rodić posetio je danas u selu Pranjani, nadomak Gornjeg Milanovca, ekipu dokumentarno-igranog filma „Heroj 1914“  koja već dve nedelje snima projekat na toj lokaciji.

Autori filma, čiju produkciju potpisuje „Vreme film“, su odgovorni urednik nedeljnika „Vreme“ Filip Švarm i Radoslav Ćebić. Švarm je istakao da bez podrške i saradnje s Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije film ne bi bio ni realizovan.

- Pomogli su nam da dobijemo naoružanje i drugu opremu važnu za period 1914. godine, a pomogli su nam i u stručnim konsultacijama. Film „Heroj 1914“ je veoma važan projekat kojim predstavljamo bitan segment naše istorije, istinito, objektivno i pošteno, i ima edukativan i nacionalni značaj, naglasio je autor.

Premijera filmskog ostvarenja zakazana je za sledeću godinu, u okviru obeležavanja veka od početka Prvog svetskog rata.Film „Heroj 1914“ se ne bavi samo istorijskim događajima, već običnim srpskim vojnikom i uslovima u kojima je izvojevana jedna od najvećih pobeda upisanih u nacionalnu istoriju. U fokusu je sudbina vojnika , seljaka-heroja, najslabije opremljenog borca u Prvom svetskom ratu.




photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Изјава Филипа Шварма | FLV
Снимање филма | FLV