Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.10.2013.

Ministar Rodić uručio Vojnu spomen-medalju izaslaniku odbrane NR Kine



Ministar odbrane Republike Srbije Nebojša Rodić uručio je danas Vojnu spomen-medalju za izuzetan doprinos sistemu odbrane Republike Srbije dosadašnjem vojnom, pomorskom i vazduhoplovnom izaslaniku NR Kine u našoj zemlji, starijem pukovniku Li Junu.

Razgovorima i uručivanju medalje prisustvovali su ambasador NR Kine u Beogradu Džang Vanhue i novoimenovani vojni, pomorski i vazduhoplovni izaslanik NR Kine stariji pukovnik Vang Haibin.

Stariji pukovnik Li Jun u više mandata na dužnosti vojnog, pomorskog i vazduhoplovnog izaslanika NR Kine u Republici Srbiji proveo je 16 godina. Predanim i posvećenim radom doprineo je jačanju uzajamnog razumevanja i uvažavanja i uspeo da unapredi saradnju ministarstava odbrane Srbije i Kine. Tokom njegovog mandata, zahvaljujući ličnim inicijativama, razmenjene su brojne posete na najvišem nivou. Takođe, postavljeni su novi temelji u oblasti vojnoobrazovne i vojnomedicinske saradnje, pre svega obezbeđivanjem donacija i kroz razne vidove besplatnih školovanja.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Сусрет и додела спомен-медаље | FLV