Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
20.10.2013.

Otvoren 58. međunarodni sajam knjiga u Beogradu



Pod sloganom „Prostori slobode“, večeras je otvoren 58. međunarodni beogradski sajam knjiga, najznačajnija manifestacija kulture u zemlji.  Na otvaranju, goste je pozdravila spisateljica Olga Tokarčuk, ovogodišnjica kandidatkinja Poljske za Nobelovu nagaradu za književnost, dok je Sajam otvorio književnik Ljubivoje Ršumović. Svečanom otvaranju Sajma prisustvovao je premijer Republike Srbije Ivica Dačić.

Na Beogradskom sajmu ljubitelji knjiga uživaće do 27. oktobra u izdanjima više od pet stotina izlagača, među kojima je i Medija centar „Odbrana“, a počasni gost ovogodišnjeg Sajma je Republika Poljska.

Ministar odbrane Nebojša Rodić posetio je večeras štand Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije i štand Medija centra „Odbrana“, a po otvaranju 58. međunarodnog beogradskog sajam knjiga, štand Medija centra „Odbrana“ posetili su i predsednik Skupštine Republike Srbije Nebojša Stefanović i patrijarh srpski Irinej.

Sajam ove godine okuplja više od 500 direktnih izlagača, od toga 48 iz inostranstva, a njegov slogan „Prostori slobode“ naglašava i problematizuje vezu autora i društvenog trenutka. U organizaciji Sajma knjiga biće održano oko 60 foruma i tribina o temama slobode, stvaralaštva i mobilnosti, a njegova specifičnost ove godine je prostor posvećen deci i dečjoj književnosti. Nastavljena je i akcija prikupljanja knjiga za najugroženije biblioteke u Srbiji, kao i prošle godine, kada je prikupljeno više od 1600 knjiga.

Medija centar „Odbrana“ predstavlja dvadesetak novih naslova na Sajmu, a na njegovom štandu biće izloženo više od 400 izdanja. U periodu između dva sajma knjiga, u vojnoj izdavačkoj kući obajvljeno je oko 100 naslova. Kako je u pitanju specifičan izdavač, okrenut potrebama sistema odbrane, manji deo njegove izdavačke delatnosti namenjen je široj čitalačkoj publici, kojom se Medija centar „Odbrana“ i predstavlja na ovoj manifestaciji kulture. Promocije novih naslova Medija centra „Odbrana“ biće održane svakog dana od 17 časova u prstenu Hale 1.

Raspored promocija novih naslova Medija centra „Odbrana“ pročitajte na veb prezentaciji Medija centra.


photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Министар одбране на отварању сајма | FLV