Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.09.2013.

Delegacija Ministarstva odbrane u Alžiru



Delegacija Ministarstva odbrane Republike Srbije koju je predvodila pomoćnica ministra za materijalne resurse Jasminka Todorov boravila je od 13. do 16. septembra u poseti Ministarstvu nacionalne odbrane Demokratske i Narodne Republike Alžir.  U sastavu delegacije Ministarstva odbrane bili su predstavnici Građevinske direkcije Srbije i JP 'Jugoimport – SDPR'.

Poseta je realizovana u cilju pribavljanja informacija o projektu izgradnje promotivnih stambenih objekata u Alžiru i prikupljanja podataka za učešće građevinskih preduzeća iz Republike Srbije u ovom programu.

  Tokom posete održan je radni sastanak sa centralnim inspektorom Uprave za socijalna pitanja, pukovnikom Hanin Abderahmanom ~(Hanine Abderrahmane)~ i predsednikom preduzeća za realizaciju projekata izgradnje~ "INDJAB"~ - Ministarstva za stanovanje i urbanizam DNR Alžir, Abdelmalek Aisionom ~(Abdelmalek Aissiou)~.

Nakon prezentacije tehničkih potreba i razgovora o nacionalnom programu izgradnje stambenih objekata u Alžiru, u nastavku radnog dela posete, delegacija je obišla građevinsku lokaciju u Buharunu, u vilajetu Tipaza.

Ministarstvo odbrane iskazalo je spremnost i nameru da učestvuje u realizaciji projekta izgradnje promotivnih stambenih objekata u Alžiru kao i za nastavak unapređenja strateškog partnernerstva dva ministarstva.