Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
07.05.2013.

Promocija knjige o sajber ratovanju



Promocija knjige „Međunarodni aspekt sajber ratovanja“ majora mr Dragana Mladenovića biće održana 8. maja u 15.00 časova u Domu Vojske Srbije. Knjiga je u potpunosti originalna, jer u teorijskom fondu i stručnoj literaturi ne postoji značajan broj odgovarajućih radova iz te oblasti, čak i u globalnim razmerama. Originalnost se ogleda i u stavu autora o novim načinima regulisanja suvereniteta država u sajber prostoru i njegovog pravnog statusa, posebno u pogledu predloga za moguće istovremeno regulisanje sajber prostora zajedničkom baštinom čovečanstva i područjem u potpunom državnom suverenitetu.

Veliki značaj ove knjige je u naučnom doprinosu u regulaciji vojnih sukoba u sajber prostoru u budućnosti s obzirom na oskudnost prethodne stručne građe iz navedene oblasti, veliku ugroženost svih država od sajber ratovanja i predviđanja da će nakon 2012. godine sajber ratovanje biti toliko izraženo da će ga obavezno uključivati strategije nacionalnih bezbednosti svih država.

Knjigu u izdanju Medija centra „Odbrana“ javnosti će predstaviti recenzenti general- major docent dr Danko Jovanović, docent dr Zoran Jeftić, sa Fakulteta bezbednosti, dr Mirjana Drakulić, redovni profesor FON-a i autor.