Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.01.2012.

Konkurs za prijem lica iz građanstva u Sektor za materijalne resurse Ministarstva odbrane



MINISTARSTVO ODBRANE REPUBLIKE SRBIJE
SEKTOR ZA LjUDSKE RESURSE
Uprava za kadrove

raspisuje

KONKURS
za prijem lica iz građanstva, u svojstvu vojnih službenika u radni odnos na određeno vreme u Sektor za materijalne resurse Ministarstva odbrane Republike Srbije u Upravu za infrastrukturu

Mesto rada Beograd

1. jedan (1) referent za prostorno i urbanističko planiranje, VSS,
2. jedan (1) referent za sprovođenje i usaglašavanje urbanističkih planova, VSS,
3. jedan (1) referent za zaštitu od požara, bezbednost i zdravlja na radu i ZŽS, VSS.

u Vojnograđevinski centar „Beograd“
Mesto rada Beograd

4. jedan (1) načelnik, VSS,
5. jedan (1) načelnik, VSS,
6. jedan (1) načelnik, VSS,
7. dva (2) referenta, VSS,
8. jedan (1) referent, VSS,
9. jedan (1) referent, VSS,
10. jedan (1) referent, VSS,
11. jedan (1) referent, VSS,
12. jedan (1) referent, VSS.

u Odeljenje za pripremu nepokretnosti po Master planu
Mesto rada Beograd

13. jedan (1) referent za urbanizam, VSS.

OPŠTI USLOVI KONKURSA:

– da su kandidati državljani Republike Srbije;
– da se protiv njih ne vodi krivični postupak zbog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti, odnosno da nisu osuđivani za takva dela kaznom zatvora u trajanju dužem od šest meseci;
– da im ranije nije prestajao radni odnos u državnom organu zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa;
– da su zdravstveno sposobni za dužnosti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije i
– da su kandidati (muškog pola) odslužili vojni rok sa oružjem.


POSEBNI USLOVI KONKURSA:

– Za radno mesto pod rednim brojem 1. završen odgovarajući fakultet – smer urbanizam, sa zvanjem diplomirani inženjer arhitekture ili master inženjer arhitekture, najmanje 1 godina radnog iskustva u oblastima prostornog i urbanističkog planiranja i poznavanje rada na računaru.
– Za radno mesto pod rednim brojem 2. završen odgovarajući fakultet – smer urbanizam, sa zvanjem diplomirani inženjer arhitekture ili master inženjer arhitekture, najmanje 1 godina radnog iskustva u oblastima sprovođenja i usaglašavanja urbanističkih planova i poznavanje rada na računaru.
– Za radno mesto pod rednim brojem 3. završen odgovarajući fakultet, sa zvanjem diplomirani inženjer građevinarstva ili master inženjer građevinarstva, položen stručni ispit za obavljanje poslova za bezbednost i zdravlja na radu i položen stručni ispit zaštite od požara, najmanje 2 godine radnog iskustva u oblastima zaštite od požara, bezbednosti i zdravlja na radu i poznavanje rada na računaru.
– Za radno mesto pod rednim brojem 4. završen odgovarajući fakultet, sa zvanjem diplomirani inženjer građevinarstva ili master inženjer građevinarstva, položen stručni ispit u oblastima javnih nabavki, najmanje 3 godine radnog iskustva u oblastima javnih nabavki i poznavanje rada na računaru.
– Za radno mesto pod rednim brojem 5. završen odgovarajući fakultet, sa zvanjem diplomirani inženjer elektrotehnike – smer jake struje ili master inženjer elektrotehnike, položen stručni ispit, licenca za odgovornog projektanta, izvođača elektro radova, najmanje 3 godine radnog iskustva u oblastima projektovanja elektroenergetskih instalacija i poznavanje rada na računaru.
– Za radno mesto pod rednim brojem 6. završen odgovarajući fakultet, sa zvanjem diplomirani inženjer arhitekture ili master inženjer arhitekture, položen stručni ispit, licenca za projektovanje, nadzor i izradu urbanističkih planova, najmanje 3 godine radnog iskustva u oblastima prostornog i urbanističkog planiranja, izrade tehničke dokumentacije i građenja i poznavanje rada na računaru.
– Za radno mesto pod rednim brojem 7. završen odgovarajući fakultet, sa zvanjem diplomirani inženjer arhitekture ili master inženjer arhitekture, položen stručni ispit, licenca za odgovornog projektanta, najmanje 3 godine radnog iskustva u oblastima prostornog i urbanističkog planiranja, izrade tehničke dokumentacije i građenja i poznavanje rada na računaru.
– Za radno mesto pod rednim brojem 8. završen odgovarajući fakultet, sa zvanjem diplomirani inženjer arhitekture ili master inženjer arhitekture, položen stručni ispit u oblastima prostornog i urbanističkog planiranja, izrade tehničke dokumentacije i građenja, najmanje 3 godine radnog iskustva u oblastima prostornog i urbanističkog planiranja, izrade tehničke dokumentacije i građenja i poznavanje rada na računaru.
– Za radno mesto pod rednim brojem 9. završen odgovarajući fakultet, sa zvanjem diplomirani inženjer građevinarstva ili master inženjer građevinarstva, položen stručni ispit, licenca za odgovornog projektanta, izvođača radova, najmanje 3 godine radnog iskustva u oblastima izrade tehničke dokumentacije ili građenja i poznavanje rada na računaru.
– Za radno mesto pod rednim brojem 10. završen odgovarajući fakultet, sa zvanjem diplomirani inženjer elektrotehnike – smer jake struje ili master inženjer elektrotehnike, položen stručni ispit, licenca za odgovornog projektanta, izvođača elektro radova, najmanje 3 godine radnog iskustva u oblastima projektovanja i izvođenja elektro radova i poznavanje rada na računaru.
– Za radno mesto pod rednim brojem 11. završen odgovarajući fakultet, sa zvanjem diplomirani ekonomista, najmanje 3 godine radnog iskustva u oblastima javnih nabavki, položen stručni ispit, sertifikat o obavljanju poslova javnih nabavki izdat od nadležnog organa (izdat u skladu sa Zakonom) i poznavanje rada na računaru.
– Za radno mesto pod rednim brojem 12. završen odgovarajući fakultet, sa zvanjem diplomirani inženjer mašinstva ili master inženjer mašinstva, položen stručni ispit, licenca za izvođenje i projektovanje mašinskih instalacija, najmanje 3 godine radnog iskustva u struci i poznavanje rada na računaru.
– Za radno mesto pod rednim brojem 13. završen odgovarajući fakultet – smer urbanizam, sa zvanjem diplomirani inženjer arhitekture ili master inženjer arhitekture, najmanje 1 godina radnog iskustva u oblastima urbanizma i poznavanje rada na računaru.
Saglasno odredbama člana 125. Zakona o Vojsci Srbije, između kandidata koji ispunjavaju opšte i posebne uslove konkursa, prvenstvo pod jednakim uslovima ima supružnik, odnosno član porodice poginulog profesionalnog pripadnika Vojske Srbije, poginulog ili umrlog od posledica povreda zadobijenih u vršenju službe u Vojsci Srbije i supružnik profesionalnog pripadnika Vojske Srbije premeštenog iz jednog u drugo mesto službovanja.
Pre prijema u radni odnos, za kandidate koji ispunjavaju uslove konkursa i uđu u najuži izbor, uz njihovu pisanu saglasnost biće izvršena bezbednosna provera.

UZ PRIJAVU NA KONKURS KANDIDATI OBAVEZNO PRILAŽU:

– CV ili kratku biografiju;
– overenu fotokopiju diplome o stečenom obrazovanju (overenu u sudu ili opštini);
– fotokopiju radne knjižice;
uverenje o državljanstvu (ne starije od šest meseci);
– izvod iz matične knjige rođenih (ako nije novi obrazac, ne stariji od šest meseci);
– uverenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak zbog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti (ne starije od šest meseci);
– uverenje nadležnog MUP-a da kandidat nije osuđivan na kaznu zatvora od najmanje 6 (šest) meseci (ne starije od šest meseci);
– uverenje državnog organa u kojem je kandidat bio u službi da mu radni odnos u državnom organu nije prestajao zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa.
– potvrdu o regulisanoj vojnoj obavezi sa oružjem (za kandidate muškog pola) ili overenu fotokopiju vojne knjižice;
– dokazi o položenim stručnim ispitima (za radna mesta pod rednim brojevima 2. i od 4-12.);
– overenu fotokopiju sertifikata (za radno mesto pod rednim brojem 11.);
– overenu fotokopiju licence (za radna mesta 5, 6, 7, 9, 10. i 12.)
– overenu fotokopiju sertifikata ili drugog dokaza (potvrda od fakulteta ili od licenciranih ustanova za izdavanje odgovarajućih uverenja po ECDL standardu) o poznavanju rada na računaru koji obuhvata nivo znanja od 4 (četiri) modula i to: modul MS Word, modul MS Excel, motul MS Powerpoint i modul internet i komunikacije;
– dokaz u smislu člana 125. Zakona o Vojsci Srbije.
Za kandidate koji ispunjavaju opšte i posebne uslove konkursa biće organizovano psihološko testiranje.
Kandidati koji uđu u najuži izbor, pre prijema u radni odnos dostaviće lekarsko uverenje o zdravstvenoj sposobnosti.


IZBORNI POSTUPAK:

Izborni postupak će se sprovesti samo među kandidatima koji ispunjavaju sve uslove konkursa za prijem na radno mesto na koje su konkurisali.
Sa svim kandidatima, među kojima se sprovodi izborni postupak, konkursna komisija će obaviti razgovor i izvršiće njihovo rangiranje prema odobrenim kriterijumima. Poziv za razgovor i ostala obaveštenja upućuju se kandidatu na adresu koju navede u prijavi za javni konkurs.
Odluku o izboru kandidata doneće nadležni starešina i sa sadržajem iste biće upoznati svi kandidati koji učestvuju u izbornom postupku.

NAČIN PODNOŠENjA PRIJAVE NA KONKURS:

Kandidati koji ispunjavaju opšte i posebne uslove konkursa podnose molbu sa navedenom dokumentacijom po konkursu, dostavljanjem poštom preporučeno na adresu:
Ministarstvo odbrane Republike Srbije
Sektor za materijalne resurse
Uprava za infrastrukturu
Nemanjina 15, Beograd,
sa naznakom „Za konkurs za prijem u službu“
ili lično delovodstvu Uprave, na gore navedenoj adresi.

U prijavi za konkurs obavezno se navodi ime i prezime kandidata, ime jednog roditelja, JMBG, adresa prebivališta, adresa na koju se kandidatu dostavljaju obaveštenja, broj telefona, radno mesto na koje se kandidat prijavljuje, dosadašnje radno i stručno iskustvo kandidata.

Rok za podnošenje prijava za prijem na službu je 30 (trideset) dana od dana objavljivanja konkursa.

Neblagovremene, nedopuštene, nekompletne i nepotpune prijave i prijave uz koje nisu priloženi svi potrebni dokazi na traženi način neće se uzimati u razmatranje i biće odbačene zaključkom protiv koga se može izjaviti žalba.

Dodatne informacije mogu se dobiti na sledeći broj telefona: 011/2059-014 i 011/3203-301.