Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.12.2011.

Filmsko veče posvećeno Branku Miljkoviću



U toku trajanja izložbi organizovanih u saradnji Medija centra “Odbrana” i Narodnog muzeja Niš “Portret – trajna inspiracija umetnika“ u Velikoj galeriji i “Branko Miljković – poezija kao sudbina” u Maloj galeriji Doma Vojske Srbije, u četvrtak 29. decembra sa početkom u 18.00 časova u Atrijumu Svečane sale Doma vojske biće organizovan poseban prateći program – filmsko veče posvećeno Branku Miljkoviću.

Tom prilikom biće prikazan poetsko - dokumentarni i igrani film "Vatra i ništa”, niške producentske kuća Krug iz 1995. godine. Reditelj filma je Marislav Radisavljević, scenario su napisali Marislav Radisavljević i Ivan Zdravković, direktor fotografije je Ivan Zdravković, a uloge tumače: Goran Milev i Slađana Vlajović. Film traje 77 minuta.

O filmu i Branku Miljkoviću govoriće Ivan Hadži Zdravković, scenarista i Jovan Mladenović, kustos Narodnog muzeja Niš.

To je ujedno i prilika da se uz stručno vođenje kustosa, pogleda postavka “Branko Miljković – poezija kao sudbina”, koja na savremen način predstavlja eksponate koji su sastavni deo zbirke – zaostavštine Branka Miljkovića, među kojima su originalni pesnikovi rukopisi, rukopisi prevoda ruskih i francuskih pesnika, beleške, prepiske, fotografije i lični predmeti.