Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.06.2020.

Uručena uverenja polaznicima devete klase VSBO




Polaznicima devete klase Visokih studija bezbednosti i odbrane danas su uručene značke i uverenja o uspešno završenom usavršavanju. Uručenju uverenja u kasarni "General Jovan Mišković" u Beogradu prethodila je prezentacija završnih radova polaznika VSBO.

Značke i uverenja polaznicima najvišeg nivoa usavršavanja u sistemu vojnog školstva uručili su rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik dr Goran Radovanović i načelnik Škole nacionalne odbrane pukovnik Mićo Suvajac.

Pozdravljajući prisutne u ime ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, general Radovanović istakao je da „zna da je budućnost sistema bezbednosti Republike Srbije i prijateljskih zemalja u pravim rukama“.

- Odajem priznanje svima na uloženom trudu. Ponosan sam što smo u potpunosti realizovali nastavni plan i program i danas možemo biti ponosni na sve polaznike devete klase - rekao je rektor Univerziteta odbrane.

Načelnik VSBO pukovnik Goran Župac istakao je da polaznici čine jedinstven kolektiv i da su pokazali i dokazali „da poseduju ljudske i profesionalne kvalitete dostojne najvišeg nivoa usavršavanja organizovanog za potrebe sistema bezbednosti jedne zemlje“.

Među ovogodišnjim polaznicima Visokih studija bezbednosti i odbrane četvoro je iz državnih organa Republike Srbije, četiri iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, dva iz Bosne i Hercegovine i jedan iz Demokratske Narodne Republike Alžir.

Današnjem događaju prisustvovao je i načelnik Vojne akademije general-major Bojan Zrnić. 

Visoke studije bezbednosti i odbrane organizacijska su celina u Školi nacionalne odbrane. Cilj usavršavanja, koje traje 21 nedelju, je obrazovanje i priprema polaznika za preuzimanje visokih dužnosti u sistemu nacionalne bezbednosti.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
26.06.2020
mp4 (139,6 MB)
Uručenje uverenja