Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.03.2020.

Ministar Vulin: Vojska Srbije brine o svojim i aktivnim i penzionisanim pripadnicima




Ministar odbrane Aleksandar Vulin uručio je danas paket pomoći sa namirnicama i sredstvima za higijenu majoru u penziji Rajku Rakiću, kako bi sa suprugom Ljubinkom lakše podneo dane u izolaciji koja je uvedena za sve građene Srbije starije od  65 godina, kao mera prevencije u borbi protiv širenja koronavirusa.
 
Rajko Rakić i njegova supruga Ljubinka, sa kojom je u braku 67 godina, kažu da izolaciju podnose dobro i da se pridržavaju mera koje je država donela u cilju zaštite svojih građana. Iako ima 95 godina, Rajko ističe da zahvaljujući televiziji, internetu i novinama, prati aktuelnosti u zemlji i da ima brojna interesovanja.

Rajko i Ljubinka Rakić gest ministra Vulina vide kao izraz brige i za stare i za vojne penzionere i ističu da zahvaljujući ćerki i mladiću iz komšiluka, koji ih snabdevaju, ne oskudevaju ni u čemu.
 
Nakon uručenja paketa pomoći porodici Rakić, ministar Vulin je ponovio da Vojska Srbije brine o svim svojim pripadnicima, bez obzira da li su aktivni ili su penzioneri.
 
- Svi mi moramo da brinemo o našem najstarijima. Borba sa koronavirusom je borba za zdravlje svakog od nas, ali na prvom mestu to je borba za naše najstarije, da nam još dugo žive i budu sa nama. Svi penzioneri Vojske Srbije mogu da se obrate našem psihološkom savetovalištu. Mi smo odgovarajuće brojeve telefona objavili na našem sajtu, zato budite slobodni, javite se, kažite ako imate neki problem, šta vas muči. Treba da znate da Vojska Srbije misli na vas – poručio je ministar Vulin.
 
Član Stručne službe Udruženja vojnih penzionera Srbije i glavni i odgovorni urednik lista "Vojni veteran"  Zvonimir Pešić ističe da se vojni penzioneri ponašaju veoma odgovorno i pridržavaju se propisanih mera.
 
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
29.03.2020
mp4 (65,59 MB)
Izjava ministra Vulina
29.03.2020
mp4 (74,78 MB)
Izjava pukovnika u penziji Zvonimira Pešića
29.03.2020
mp4 (73,68 MB)
Obilazak porodice Rakić