Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
10.02.2020.

Srebro i dve bronze za strelce Vojske Srbije




Seniorska pištoljaška ekipa SK „Akademac“, u disciplinama vazdušnog oružja, osvojila je drugo mesto u finalu kupa Streljačkog saveza Srbije, održanog ovog vikenda u Nišu. Za ekipu „Akademac“ nastupili su poručnik Petar Nikolić, zastavnik prve klase Saša Mudrinić i vojni službenik Dimitrije Grgić.

U pojedinačnom nadmetanju vojni službenici Dimitrije Grgić i Jasmina Milovanović, pripadnici Sportske jedinice Vojne akademije, stigli su do bronze u gađanju vazdušnim pištoljem.

Kako ističe Dimitrije Grgić, Finale kupa Srbije je uz Prvenstvo Srbije najznačajnije i najjače takmičenje u streljaštvu u našoj zemlji.

- Konkurencija je na Finalu kupa Srbije bila izuzetna, jer su nastupali svi naši reprezentativci i niko takmičenje ovog tipa ne propušta. Takmičenje ima veliki značaj, jer je reč o proveri pred Evropsko prvenstvo koje se za nekoliko nedelja održava u Poljskoj i na tom prvenstvu se „uzimaju kvote“ - rekao je Grgić.

Prema njegovim rečima, uspesi se nižu zahvaljujući odličnim uslovima za pripremu u Streljačkom klubu „Akademac“ u Vojnoj akademiji.

- Imamo vazdušnu streljanu, streljanu za mali i veliki kalibar na 25 metara i Sportski centar sa svim potrebnim kapacitetima za pripreme, sport i rekreaciju - naglasio je Grgić i poručio da se svakako „isplati“ ulaganje Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u sportske kapacitete, sportiste i sport u Vojsci, što potvrđuju i rezultati.
 
photoFOTOGALERIJA