Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.02.2020.

Delegacija Republike Angole na izložbi „Odbrana 78“




Delegacija Republike Angole, koju je predvodio predsednik Narodne skupštine Republike Angole Fernando da Piadade Diaš Duš Santuš, posetila je danas izložbu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije „Odbrana 78“.
Obilasku izložbe u Muzeju Grada Beograda prisustvovali su i državni sekretar Aleksandar Živković i načelnik Uprave za tradiciju, standard i veterane pukovnik Duško Šljivančanin.

Izložba je ostavila snažan utisak na delegaciju Republike Angole, koja je tokom obilaska izložbe imala priliku da sagleda koliko je patnje i razaranja narod na ovim prostorima doživeo tokom NATO agresije 1999. godine.

Predsednik Narodne skupštine Republike Angole Diaš Duš Santuš, na kraju obilaska, upisao je u spomen knjigu reči saučešća i solidarnosti sa srpskim narodom.

Izložba „Odbrana 78“, autora Dušana Jovovića, projekat je koji je iniciralo Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, a izložba je multimedijalna i interaktivna i prvi put prikazuje video i štampane materijale koji do sada javnosti nisu bili prikazani. Postavka je podeljena u osam celina, a likovnost izložbe počiva na autentičnim artefaktima koji su nastali tokom 1998. i 1999. godine. Izložbena postavka na jedinstven način prikazuje herojsku odbranu zemlje tokom 78 dana NATO agresije.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
05.02.2020
mp4 (140,41 MB)
Obilazak izložbe