Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.01.2020.

Ekspertski razgovori o saradnji sa Oružanim snagama SAD



Zamenik direktora za partnerstvo, bezbednosnu saradnju i oružje za masovno uništenje Evropske komande Oružanih snaga SAD brigadni general Džon Bojd boravi u poseti Srbiji radi ekspertskih razgovora o bilateralnoj vojnoj saradnji. 

Generala Bojda je na početku posete našoj zemlji primio načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović. Tokom susreta je bilo reči o dosadašnjoj vojnoj saradnji Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država i planovima za njeno dalje unapređenje.

General Mojsilović je istakao da je saradnja Vojske Srbije i Oružanih snaga SAD intenzivna i sadržajna, dodajući da podrška američke strane i zajedničke vežbe doprinose podizanju operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije. 

U nastavku posete, u Generalštabu Vojske Srbije su realizovani ekspertski razgovori sa američkom delegacijom o širokom spektru zajedničkih aktivnosti i mogućnostima za razvoj bilateralne vojne saradnje u okvirima opredeljenja Republike Srbije da, kao vojno neutralna država, sarađuje sa svim državama i savezima u oblastima od obostranog interesa. 

General Bojd će tokom boravka u Srbiji posetiti bazu „Jug“ i spomen-sobu Kopnene vojske u Nišu. 
photoFOTOGALERIJA