Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.11.2019.

Predsednik Vučić: Napadi na našu namensku industriju su učestali i organizovani




Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras na konferenciji za medije da su napadi na namensku industriju Srbije učestali, žestoki, orkestrirani i organizovani.

- Napadi na namensku industriju su učestali, žestoki, orkestrirani i organizovani i dolaze uvek iz jedne zemlje koja u tom smislu predstavlja obaveštajnu kanalizaciju, kako to nazivaju stručni krugovi, i uvek je protiv srpske namenske i zbog toga što postoji konkurencija u fabrikama baš u toj zemlji i zbog toga što se obavlja posao za obaveštajne izvore nekih drugih, većih zapadnih zemalja - rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je skrenuo pažnju da građani gotovo da nisu ni primetili da su domaće obaveštajne i kontraobaveštajne agencije uspele da uhvate Srbina sa 30.000 evra u rukama, koji je iznosio tehničku i tehnološku dokumentaciju za izradu municije 12,7 mm iz fabrike „Prvi partizan“ u Užicu, dodajući da je municija 12,7 mm najtraženija i da osoba srpske nacionalnosti koja je za iznošenje dokumentacije primala novac i albanske nacionalnosti koja je davala novac, su uhapšene i privedene pravdi.

U toku su žestoki napadi na fabrike „Krušik“ iz Valjeva i „Milan Blagojević” iz Lučana, naglasio je predsednik Vučić i rekao da je čitava centralna i zapadna Srbija, što se tiče namenske industrije, pod strahovitim pritiskom i da hoće da nam je unište.

Predsednik Vučić je poručio da pozicija vojne neutralnosti znači da iz sopstvenih izvora moramo da imamo  obezbeđena sredstva - munuciju, oružje i opremu.

- Ne možete da opstanete kao vojno neutralna i snažna zemlja ukoliko nemate snažnu namensku industriju. I zato je tako žestok napad na srpsku namensku industriju, zato žele da je po svaku cenu unište i razore svi koji ne žele dobro Srbiji – poručio je predsednik Srbije i konstatovao da će nadležni i po tom pitanju morati da preduzimaju određene mere i mnogo ofanzivnije da govore istinu građanima Srbije, kako bi sve mogli da sagladaju.

Predsednik Vučić je rekao da i nakon dolaska helikoptera Mi-17, oružja i rezervnih delova za te helikoptere, očekuje dalje snaženje i jačanje srpske vojske i zahvalio Rusiji na podršci u opremanju Vojske Srbije.
 
videoVIDEOGALERIJA
22.11.2019
mp4 (269,49 MB)
Obraćanje predsednika