Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
30.07.2019.

Ministar Vulin: Vojska Srbije snažnija i opremljenija



- Donacija je veoma važna, jer Vojska Srbije osvaja još jednu sposobnost a i zbog toga što naše izviđačke jedinice dobijaju moderno vozilo koje je u skladu s najvišim svetskim standardima, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin u Prvom dnevniku Radio-televizije Srbije, povodom donacije ruskih oklopnih vozila Republici Srbiji.

Govoreći o karakteristikama novih oklopno-izviđačkih vozila BRDM 2MS, ministar odbrane je poručio da je takođe veoma važno da dobijete vozilo koje može da zaštiti vaše ljudstvo i da ste tada u stanju da kažete da je vaša armija „daleko snažnija, opremljenija i da će jedinice bezbednije obavljati svoje zadatke“.

Prema rečima ministra Vulina, decenijama unazad se nisu obezbeđivala ni nova sredstva ni sredstva najviše svetske kategorije za Vojsku Srbije.

- Dobićemo potpuno nove helikoptere koji su najkvalitetniji na svetu u svojoj klasi. Očekujem da će do kraja godine, najkasnije početkom iduće godine, biti dostavljeno četiri helikoptera Mi-35 i tri Mi-17. Biće još sredstava u skladu s vojno-tehničkim sporazumom i mogu s velikom zahvalnošću i ponosom da kažem da se sporazum našeg vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića i vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ruske Federacije predsednika Putina u potpunosti sprovodi i da se sprovodi u skladu s rokovima i bez ikakvih problema između naše dve zemlje, naglasio je ministar odbrane.