Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.06.2019.

Beloruski ministar odbrane general-potpukovnik Andrej Ravkov obišao izložbu „Odbrana 78“




Ministar odbrane Republike Belorusije general-potpukovnik Andrej Ravkov, u pratnji ministra odbrane Republike Srbije Aleksandra Vulina posetio je danas izložbu „Odbrana 78“, koju su povodom obeležavanja 20 godina odbrane otadžbine od NATO agresije priredili Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije u Muzeju grada Beograda.

Za vreme obilaska interaktivne, multimedijalne postavke, ministar Vulin je svom beloruskom kolegi predstavio koncept izložbe sačinjene od osam tematski različitih celina, koje svedoče o dešavanjima u SR Jugoslaviji koja su prethodila NATO agresiji i za vreme agresije.

Obilje štampanog, tonskog i video materijala, kao i originalni eksponati vidno su zaokupili pažnju generala Ravkova, koji je u knjizi utisaka zabeležio želju: „Mirno nebo, Srbijo, od sveg srca.“

Izložba „Odbrana 78“ autora Dušana Jovovića jedinstven je putokaz za tumačenje NATO agresije nad SR Jugoslavijom. Realizovana je uz podršku Vojnog muzeja i Muzeja vazduhoplovstva, a dragocen doprinos dale su i jedinice Vojske Srbije.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
19.06.2019
mp4 (339,59 MB)
Obilazak izložbe