Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
10.06.2019.

Ministar Vulin: Vojsku Srbije odlikuje moral i obučenost




Da nema dana kada Vojska Srbije negde ne vežba i ne priprema svoj rezervni i aktivni sastav, potvrdio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin, prilikom obilaska lica na obuci rezervnog sastava izviđačke specijalnosti, u Vojnom kompleksu „Peskovi“ nedaleko od Požarevca.

- Da bismo odbranili i sačuvali našu zemlju moramo da budemo obučeni, da budemo spremni i da što veći broj ljudi prođe osnovnu obuku, ili da se podseti svega onoga što je naučio dok je redovno služio vojsku - rekao je ministar Vulin i dodao da će Vojska Srbije u narednom periodu više ulagati u rezervu, više ulagati u obuku, jer ono što odlikuje Vojsku Srbije jeste moral i obučenost.

Obuka kroz koju prolazi, za Miloša Petrovića iz Kruševca, prilika je da nauči nešto novo, ali i obnovi naučeno za vreme služenja vojnog roka.

- Zadovoljan sam obukom, druženjem sa kolegama. Starešine su kvalitetne i dobre prema nama. Trude se da naučimo nove stvari, da se podsetimo nečega što smo radili ranije. Podsetili smo se rukovanja naoružanjem, opremom i nekih taktičkih i bezbednosnih radnji - rekao je Petrović.

Slične utiske ima i Aleksandar Žujić, takođe iz Kruševca. Obuka mu je zanimljiva, a kako kaže uslovi smeštaja i ishrane su dobri. Znanja koja stiče na obuci ocenio je kao korisna, posebno u domenu novijeg naoružanja koje on i kolege nisu upotrebljavali u vreme kada su služili vojni rok i taktičke obuke koju pre nisu izvodili.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
10.06.2019
mp4 (53,09 MB)
Izjava ministra Vulina
10.06.2019
mp4 (58,18 MB)
Izjava Miloša Petrovića
10.06.2019
mp4 (68,92 MB)
Izjava Aleksandra Žujića
10.06.2019
mp4 (110,19 MB)
Obilaza